Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
US Navy vrea să dispună de un total de 500 de nave, dintre care 150 vor fi fără echipaj
08 oct 2020 / 20:20
Marina SUA intenționează ca până în anul 2045 să opereze o flotă alcătuită din 500 de nave, dintre care 150 vor fi fără echipaj.

Marina SUA vrea să își dubleze numărul de submarine ca parte a unui plan de modernizare pentru a construi mai mult de 500 de nave până în 2045 pentru a menține un avantaj competitiv față de alte puteri navale precum China și Rusia, a declarat marți secretarul apărării, Mark Esper, potrivit Stripes.com.

La sfârșitul lunii septembrie, US Navy a trimis mai multe rapoarte către secretarul american al apărării, Mark Esper. În aceste rapoarte se menţiona că US Navy ar trebui să aibă pe mare între 480 și 534 de nave, atât cu echipaj, cât și fără echipaj. Dacă este să ne luăm după aceste rapoarte, acest lucru înseamnă că US Navy vrea o creștere cu 35% a dimensiunii flotei sale de nave, față de obiectivul precedent de 355 de nave.

Într-o adresă către RAND Corporation – think tank care a fost fondată cu scopul de a efectua cercetare și analiză pentru forțele armate ale Statelor Unite – înaintata la începutul acestei luni, Esper s-a referit la o viitoare flota a US Navy compusa din „peste 350 de nave”, potrivit Defense World.

Datat la 1 octombrie, planul US Navy urmărește înzestrarea cu încă 8-11 portavioane nucleare și 70-80 de submarine, pe lângă cele 11 portavioane nucleare și respectiv 55 de submarine deja existente.

În cadrul unui eveniment găzduit săptămâna acesta de grupul de reflecție al Centrului pentru Evaluări Strategice și Bugetare din Washington DC, Mark Esper a sugerat că US Navy ar trebui să primească, pe an, trei noi submarine din clasa Virginia. Producătorii General Dynamics Electric Boat și Huntington Ingalls Industries livrează în prezent, în fiecare an, două nave din clasa Virginia.

 

Marina SUA planifică 500 de flote navale, inclusiv 150 fără pilot

 

US Navy va înveşti sume importante de bani în dezvoltarea de nave fără pilot. Flota fantomă, așa cum a fost numită, va trebui să aibă în jur de 150 de nave fără pilot şi va îndeplini o varietate de misiuni - de la aprovizionare și supraveghere până la lansări de rachete.

La începutul acestei luni, prototipul Şea Hunter [vehicul de suprafață fără pilot] a finalizat o altă etapă de testare, alături de distrugătorul Russell, demonstrând că vehiculele de suprafață fără pilot sunt fezabile din punct de vedere tehnologic și valoroase din punct de vedere operațional.

În prezent, US Navy are 293 de nave, față de 350 de nave de război câte are Marina chineza. Republica Populară Chineză are aproximativ 350 de nave și submarine, inclusiv peste 130 de distrugătoare. În comparație, de la începutul anului 2020, US Navy dispune de aproximativ 293 de nave.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Vehicul de tip Humvee, furat dintr-o garnizoană a Gărzii Naționale a SUA
Rusia se laudă cu conceptul unui nou portavion, botezat „UMK Varan” (Foto)
Avioanele F-35 israeliene vor participa pentru prima dată la exerciții comune în afara țării
Armata algeriană a desfăşurat manevre militare aeriene şi terestre la frontiera cu Marocul
Armata SUA a finalizat procesul de retragere a trupelor din Somalia
Securitate energetică | Nord Stream 2: O navă rusească vizată de sancţiuni americane
Gerhard Schroeder: Reunificarea Peninsulei Crimeea cu Rusia reprezintă un răspuns la extinderea NATO
Inginerii au dezvăluit date despre noul radar al avionului de generația a șasea, Tempest
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro