Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Venezuela denunţă o ''încălcare a spaţiului său aerian'' de către un avion C-17 american
24 iul, 08:16
Venezuela a denunţat o ''încălcare a spaţiului său aerian'' joi de către un avion american ''de transport militar'' în nord-vestul teritoriului său, la graniţa cu Columbia, relatează sâmbătă AFP.

”Forţa Armată Naţională Bolivariană denunţă încălcarea spaţiului aerian venezuelean de către un avion de transport militar C-17 aparţinând forţei aeriene americane, fapt care a avut loc joi, 22 iulie”, potrivit comunicatului difuzat vineri de armată, care menţionează o ”provocare flagrantă”, transmite Agerpres.

Avionul a petrecut ”trei minute”, între ”20:47 şi 20:50”, ”zburând 14 mile marine deasupra zonei de vest a Sierra de Perija”, conform comunicatului care precizează că ”avioane americane” au ”încălcat” de 21 de ori spaţiul aerian venezuelean în acest an.

Potrivit autorităţilor de la Caracas, această ”încălcare” face parte din ”exerciţii militare” desfăşurate în Columbia.

La 16 iulie, armata columbiană a anunţat că desfăşoară manevre aeriene comune cu ”forţele aeriene americane”.

Venezuela menţionează faptul că nu ”exclude alte acţiuni ostile” care îi subminează ”suveranitatea” şi ”integritatea teritorială”, acuzând forţele armate americane şi columbiene că efectuează ”operaţiuni de recunoaştere a spaţiului geografic venezuelean”.

”Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a dat ordine” armatei, cerându-i ”să răspundă cu forţă la orice agresiune”, se arată în comunicat.

Venezuela nu mai are relaţii diplomatice cu Statele Unite şi Columbia, cei doi principali adversari ai săi pe scena internaţională.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SUA constituie o grupare navală operativă destinată combaterii submarinelor ruse din Atlantic
Grecia şi Franţa îşi vor consolida cooperarea strategică |Parisul oferă Atenei trei fregate Belharra şi trei corvete din clasa Gowind
Primele două avioane de luptă F / A-18E Super Hornet, în configurația Block III, au ajuns la Marina SUA
Retragerea trupelor americane din Afganistan | Principalii responsabili militari ai administraţiei Biden, audiaţi în Congres
Tensiunile în creștere dintre Maroc și Algeria prevestesc un conflict militar în Magreb
Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă, potrivit armatei sud-coreene. Reacţia SUA: Această lansare reprezintă o ameninţare
Vladimir Putin, sursă foto: Kremlin
EXCLUSIV
Ar trebui România să nu recunoască alegerile din Rusia? Moscova creează minorități și susține tensiunile etnice în România
Irakul va cumpăra 12 avioane JF-17 Thunder din Pakistan
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro