Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Vladimir Putin a votat online în prima zi a alegerilor legislative din Rusia
17 sep, 19:04
Preşedintele rus Vladimir Putin a votat vineri online în prima zi a alegerilor pentru Duma de Stat a Rusiei (camera inferioară a parlamentului federal) ca urmare a carantinei în care a intrat în urmă cu trei zile, motivând aceasta prin infectarea cu COVID-19 a mai multora dintre colaboratorii săi apropiaţi, scrie Agerpres, care citează EFE.
Președintele rus Vladimir Putin, sursă foto: Kremlin

Într-un interviu acordat postului de televiziune independent Dojd, expertul Dmitri Oreşkin, unul dintre comentatorii de opoziţie, şi-a exprimat îndoială că Putin din cauza COVID-19 "s-a izolat în buncăr", invocând lupta dintre clanurile de la Kremlin care se intensifică pe măsură ce se apropie următoarele alegeri prezidenţiale din 2024.

 

Putin a votat aflat la izolare"După cum aţi văzut, în condiţii de restricţii sanitare, mi-am îndeplinit datoria civică online, în format electronic", a declarat Putin, după ce şi-a exercitat dreptul de vot, cum s-a putut vedea în imaginile difuzate de televiziunea de stat.

În imagini, Vladimir Putin apărea tastând la calculatorul din biroul său, la reşedinţa prezidenţială din Novo-Ogariovo.

"Vă mulţumim, votul Dumneavoastră a fost acceptat", a răspuns sistemul informatic de votare.

Putin, care a intrat în izolare la începutul acestei săptămâni, şi-a exprimat încrederea că ruşii vor participa "activ" la alegerile pentru Duma de Stat, îndemnându-şi conaţionalii să dea dovadă de "patriotism": "Făceţi-vă alegerea!".

În mod tradiţional, preşedintele rus votează la colegiul electoral din sediul Academiei de Ştiinţe din Moscova.

"Este important să nu uităm să ne revaccinăm la timp", a declarat Putin vineri dimineaţă în cadrul unei reuniuni în format de videoconferinţă.

Preşedintele rus a subliniat că "mai mulţi colegi de la (serviciile de) protocol, securitate şi serviciul de presă nu au făcut-o la timp, nu şi-au monitorizat nivelul de anticorpi". "Şi iată rezultatul. Trebuie să lucrez o anumită perioadă de timp în condiţii de carantină forţată", a remarcat Putin.

G Ad:

 

CEC estimează că 90% din rușii cu drept de vot online își vor exercita opțiuneaComisia Electorală Centrală (CEC) a estimat că participarea electorală online - o opţiune la care au dreptul 2,6 milioane de ruşi la Moscova şi în alte şase regiuni - va fi de aproximativ 90%.

În ceea ce priveşte participarea generală la scrutin, la ora locala 16:00 (13:00 GMT) prezenţa la vot depăşise uşor 9%.

Aproximativ 110 milioane de ruşi sunt chemaţi la urne de vineri până duminică în cadrul acestor alegeri legislative, de la care a fost eliminată opoziţia nesistemică, întrucât Partidul Comuniştilor, Partidul Liberal Democrat al lui Vladimir Jirinovski şi Rusia Justă sunt considerate apropiate puterii, deşi li se spune că ar fi de opoziţie. În cadrul acestor alegeri partidul pro-Kremlin, Rusia Unită, încearcă să-şi reînnoiască majoritatea în camera inferioară a parlamentului federal.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Două avioane de vânătoare rusești Su-30 au escortat bombardierele americane B-1B deasupra Mării Negre (Video)
Raport OSCE: Forţele ruse de ocupaţie din Ucraina îşi maschează prezenţa. Mai multe lansatoare de rachete GRAD au fost ascunse în camioane
Nicolae Ciucă, întâlnire oficială cu secretarul american al Apărării: Pilonul de bază pentru securitatea şi apărarea României rămâne Parteneriatul Strategic cu SUA
Ministrul rus al apărării anunţă că Uniunea statală Rusia-Belarus va avea în curând o nouă doctrină militară
Su-57, predestinat eșecului? Cum a ajuns un fiasco programul prin care Rusia voia să rivalizeze cu F-22 
România, implicată în asigurarea unei misiuni a SUA: Două bombardiere B-1B au zburat în zona Mării Negre
Turcia va continua să desfășoare operații militare în Siria și Irak
SUA laudă modernizarea Armatei și admit rolul de lider al României în regiune. Secretarul Austin, asigurări privind angajamentul în Est
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro