Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

WikiLeaks: Washingtonul extinde acuzațiile împotriva lui Julian Assange
25 iun 2020 / 12:41
Departamentul Justiţiei american şi-a consolidat acuzaţiile contra fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, prezentând noi elemente conform cărora acesta ar fi recrutat piraţi informatici şi ar fi conspirat pentru intruziune în sisteme informatice, transmit AFP şi DPA.
Julian Assange, fondatorul site-ului WikiLeaks

Un document emis în această privinţă de un judecător federal american extinde amploarea acuzaţiilor anterioare formulate contra lui Assange, fără însă a fi formulate capete de acuzare suplimentare faţă de cele 18 deja existente.

Textul susţine că Julian Assange şi colegi de-ai săi de la WikiLeaks au recrutat piraţi informatici şi că Assange a pledat, la o conferinţă de specialitate, pentru încurajarea altora să obţină informaţii pentru WikiLeaks, notează Agerpres. De asemenea, Assange este acuzat de conspiraţie împreună cu Chelsea Manning, fostă analistă de informaţii din cadrul armatei SUA, pentru a penetra sistemul informatic al Departamentului Apărării.Avocaţii lui Julian Assange susţin că acuzaţiile Washingtonului sunt motivate politic

Acuzat mai întâi de piraterie informatică, Assange a fost inculpat în mai anul trecut pentru alte 17 capete de acuzare de justiţia americană, pe baza legislaţiei antispionaj. Susţinătorii săi spun că aceste inculpări constituie un pericol grav pentru libertatea presei.

SUA îl acuză în special pentru că a pus în pericol unele dintre sursele lor prin faptul că în 2010 a publicat, pe WikiLeaks, 250.000 de telegrame diplomatice şi 500.000 de documente confidenţiale despre activităţile armatei americane în Irak şi Afganistan.

Printre aceste documente se află şi un video în care sunt văzuţi civili omorâţi de tiruri ale unui elicopter de luptă american în Irak, în iulie 2007.

Julian Assange este încarcerat la penitenciarul de maximă securitate Belmarsh (sud-estul Londrei). El s-a refugiat în ambasada Ecuadorului la Londra în 2012, când se temea că va fi extrădat spre SUA sau Suedia, unde era acuzat de viol. Assange a respins mereu aceste acuzaţii, iar urmărirea penală în acest caz a fost abandonată în urmă cu trei ani

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

EXCLUSIV
România deține cel mai performant avion de calibrare a echipamentelor de radionavigație
Un nou lot de ajutor militar american pentru Ucraina
Materiale sanitare din Qatar aduse cu o aeronavă militară
Pentagonul include Israelul în Comandamentul său militar pentru Orientul Mijlociu
Iranul a început desfășurarea exercițiului militar "Marele Profet-15"
Franţa, Marea Britanie şi Germania cer Iranului să renunţe imediat la producerea de uraniu metalic
Prin retragerea Moscovei din "Cer deschis" NATO pierde o sursă de informare asupra forţelor militare ale Rusiei
Cândva România construia camioane militare DAC. Roman SA, o umbră a fabricii de altădată, speră la un contract din Pakistan
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro