Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Zelenski a cerut un control mai riguros asupra artiștilor ruși din Ucraina
27 oct, 19:54
Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a cerut miercuri autorităţilor să vegheze cu mai multă rigurozitate asupra respectării legislaţiei referitoare la prestaţiile artiştilor ruşi în Ucraina, după ce un renumit producător ucrainean a cerut interzicerea oricăror turnee ale artiştilor ruşi în această ţară, relatează Agerpres, care citează agenţia EFE.
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski. Sursă foto: Administrația Prezidențială a Ucrainei

Răspunzând solicitării producătorului Igor Kondratiuk, care a colectat în sprijinul ei 25.000 de semnături, Zelenski a susţinut necesitatea ''garantării securităţii Ucrainei, protejării intereselor naţionale şi a spaţiului cultural naţional''.

După anexarea Crimeii de către Rusia şi declanşarea conflictului armat cu separatiştii proruşi din Donbas, Ucraina consideră Rusia ''stat agresor'', iar în referirile la Crimeea şi la teritoriile controlate de aceştia include menţiunea de teritorii ''ocupate temporar''.

Preşedintele Zelenski a amintit că în Ucraina există deja legi ce reglementează turneele artiştilor străini în ţară, în special în cazul artiştilor ruşi, în plus faţă de restricţiile privind proiecţiile de filme şi programele de televiziune ruseşti.

Astfel, o lege ucraineană interzice artiştii care ''promovează sau fac propagandă în favoarea ţării agresoare sau autorităţilor acesteia, reprezentanţii autorităţilor ţării agresoare şi acţiunile lor care prezintă o imagine pozitivă a ţării agresoare, justifică sau consideră legală ocupaţia teritoriului ucrainean''.

Zelenski a mai amintit că există şi mai multe liste negre cu artişti ruşi care ''reprezintă o ameninţare pentru securitatea naţională'' a Ucrainei, liste validate de instituţiile culturale ucrainene şi de autorităţile de la Kiev.

Prin urmare, el s-a abţinut să solicite noi măsuri împotriva activităţilor culturale şi mass-media ruse, dar a cerut autorităţilor ucrainene să ''analizeze respectarea legislaţiei'' pentru o mai bună aplicare a acestor norme şi înăsprirea sancţiunilor împotriva celor care le încalcă.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Imagini dramatice cu prăbușirea avionului F-35 în momentul decolării de pe portavionul HMS Queen Elizabeth (VIDEO)
Menținerea aeronavelor MiG-29 și Su-27 în stare operațională devine o povară tot mai mare pentru Ucraina
Călătorie cu peripeții prin vestul Africii a unui convoi militar francez
Bogdan Aurescu va reitera necesitatea descurajării și apărării în mod coerent a întregului Flanc Estic, la reuniunea miniștrilor afacerilor externe ai NATO
John Bolton, apel pentru desființarea Transnistriei. Influența Rusiei poate fi combătută prin eliminarea conflictelor înghețate
Ucraina emite o nouă atenţionare cu privire la desfăşurările de trupe ruse: Aliaţii noştrii să acţioneze repede pentru a descuraja Rusia de la o invazie
Pentagonul anchetează un atac aerian american din 2019 în Siria, în urma căruia mai mulți civili au fost uciși
Humvee-urile armatei SUA ar putea primi o nouă şansă. O versiune cu propulsie hibridă este luată în calcul din compania AM General
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro