Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Acord între Turcia și kurzi pentru încetarea focului, după intervenția SUA. Turcia își suspendă ofensiva în Siria
17 oct, 21:03
Turcia și miliţia kurdă YPG  au ajuns la un acord cu privire la încetarea focului după ofensiva militară a Ankarei în nordul Siriei.

Vicepreședintele Mike Pence și Secretarul de Stat Mike Pompeo au anunțat joi că au ajuns la un acord de încetare a focului între Turcia și kurzi, în urma unei întâlniri cu președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, la Ankara, informează Fox News.

Mike Pence a precizat că după obţinerea acestui acord, Donald Trump nu va mai impune noi sancţiuni asupra Turciei, infromează și Agerpres. În plus, după instituirea unui armistiţiu permanent, vor fi abrogate şi sancţiunile existente.

Practic, Turcia îşi va suspenda ofensiva în nordul Siriei timp de cinci zile, iar apoi îi va pune capăt definitiv după o retragere a forţelor kurde din acest sector.

 

Turcia își suspendă ofensiva în SiriaOfensiva turcă "se va opri complet când această retragere va fi încheiată", a declarat Pence presei la finalul a peste patru ore de discuţii cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan.

"Va fi o pauză în operaţiunile militare timp de 120 de ore, în timp ce Statele Unite facilitează retragerea combatanţilor YPG (Unităţile Populare de Apărare -n.red.) din regiunile afectate spre o zonă de securitate. După finalizarea retragerii, Turcia a acceptat un armistiţiu permanent", a declarat Mike Pence la Ankara, citat de CNBC, scrie si Mediafax.

Din 9 octombrie, Turcia a lansat o ofensivă în nordul Siriei, pentru a îndepărta de la frontieră miliţia kurdă YPG (Unităţile de Apărare a Poporului), calificată organizaţie "teroristă" de către Ankara.

Ştiri Recomandate

Rusia a simulat un atac asupra Odesei şi suplimentează numărul rachetelor "Kalibr" în Crimeea
Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a vizitat intempestiv Batalionul 17 Vânători de Munte
Adjunctul ISIS a fost arestat în Ucraina
Modernizarea sistemelor informatice ale forţelor armate americane. Pentagonul, prins la mijloc în scandalul JEDI
Lituania şi Norvegia au făcut un schimb de spioni cu Rusia la frontiera ruso-lituaniană
NATO se confruntă cu ameninţări în materie de securitate cibernetică din partea Chinei
Război Libia. Statele Unite i-au cerut mareșalului Khalifa Haftar să stopeze ofensiva spre Tripoli
Ayatollahul Ali Khamenei: "A cere eliminarea statului Israel nu înseamnă eliminarea poporului evreu"