Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Adrian Zuckerman în apele reci ale politicii americane
Strategica
Data publicării:
Anunțul făcut de către democratul Menendez cu privire la refuzul de a permite unor nominalizați politic la funcția de ambasador sa fie audiați în luna septembrie, la revenirea din vacanța parlamentară americană ar fi fost un subiect deloc interesant, dacă unul dintre cei doi refuzați nu ar fi fost Adrian Zuckerman, propunerea lui Trump pentru ambasador al SUA în România. 
Donald Trump
EXCLUSIV
Donald Trump

Jocul cu această nominalizare a început undeva acum peste doi ani, în apartamentul luxos din New York al unui apropiat al familiei Trump. Într-o seară de primăvară rece, la masa rânduită cum se cuvine, Adrian Zuckerman va fi confirmat dorința sa de a accepta nominalizarea sa pentru ambasada din București. Apropiat de și cunoscut de un membru influent al generației tinere Trump, Zuckerman nu își va fi imaginat niciodată că nominalizarea sa va crea atât de mult discomfort în zonele democrate și în special cele clintoniste, care, după înfrângerea netă la alegerile prezidențiale, vedeau cum bucăți importante din spațiul lor de influență erau recucerite nu de republicanii clasici (cu care se puteau înțelege), dar de zeloții ireductibili din cercul omului de afaceri Trump.

 

Șansa lui Klemm

 

Devenit președinte, în primele sale săptămâni, acesta ordonase ambasadorilor SUA, numiți politic, să demisioneze. Pentru ambasadorul american la București, provenit pe filiera vechiului și controversatului Gittenstein (activist democrat si Obamist de renume) a fost o șansă incredibilă. Klemm nu numai că nu era numit politic dar zăcuse decenii ca birocrat pe la resursele umane din Departamentul de Stat, fiind numit la finalul mandatului Gittenstein pentru că nimeni nu dorise această funcție. Se cunoșteau deja coterii bănoase ale lui Gittenstein la București și Chișinău (ele continuă la fel de profitabil și astăzi) ca cineva (cu logică elementară și fără agende ascunse) să dorească să devină ambasador într-o capitală unde clica lui Clinton anulase rezultatele legale ale unui referendum, reinstalându-l pe Băsescu ilegal în funcția de președinte. Numai intervenția omului lui Hillary Clinton, unul Gordon, va face ca voința poporului român să fie atăt de vizibil ignorată, iar ca ambasador atunci activa, nimeni altul decât Gittenstein împreună cu clica globalistă din ambasadă.

Ca urmare, la alegerea luI Trump, în toate țările europene unde clica lui Clinton iritase până la revoltă națiunile (celebrul ambasador al SUA din Albania a fost și mai slab și obraznic decît Gittenstein din Romania, iar despre asistentii de secretari de stat cu nume asiatice, care se comportau ca niște vechili pe moșie nici nu mai trebuie sa amintim), guvernele și oamenii politici au dorit o schimbare de paradigmă. Greșeala lui Trump a fost că a numit un corporatist ca secretar de stat, care de la bun început a menținut ambasadorii detestați, parcă dorind să transmită tuturor că politica obamistă de distrugere a elitelor locale va continua în țări ca România. Pentru România, această politică a fost religios urmată de către Klemm, care nu numai că nu a recunoscut greșelile lui Gittenstein, dar le-a și accentuat, intervențiile sale în politica internă fiind notorii, culminând cu așezarea SUA sub tutela ambasadei Germaniei când era vorba să cheme la ordine guvernul României, sub acuzațiii care dintre care mai rocambolești. Imposibilitatea noii administrații Trump de a schimba ambasadorii funcționari (nu cei numiți politici) a dus la un dezastru diplomatic cum rar s-a întâlnit, astăzi practic, politica trumpistă fiind vizibil și fără jenă boicotată de către armate de ambasadori sindicalizați, crescuți în umbra birocrației progresiste din cadrul Departamentului de Stat. Aceste armate de diplomați sunt subordonate intereselor globaliste rămase de pe timpul erei Obama.

Adrian Zuckerman devenea, prin forța lucrurilor, un nume nou în acest complex bizantin de influențe, de războaie subterane și lovituri sub centură. Pentru România era nevoie de o schimbare, după deceniul Basescu și dictatul a doi ambasadori americani care au promovat globalismul împotriva politicilor americane și au decorat executanții români ai programului de decimare a elitei economce, politice și culturale românești. Iată insă că acest lucru pare a nu se întâmpla. Blocat permanet de către democratul Menendez, senator de New Jersey, nominalizatul născut în România nu a realizat niciodată că forțele care se opun așezării relațiilor dintre SUA și România pe un făgaș normal sunt mult mai ample, mult mai abile și mult mai bine finanțate. Refuzul anunțat Miercuri de către Menendez confirmă că România se află, alături de Albania, Macedonia și Polonia (ca să dăm exemplele cele mai apropiate geografic, dar țintele sunt mult mai multe pe harta globului) în mijlocul unui război pe viață și pe moarte dus între administrația Trump și stânga neo-marxistă americană, globalistă prin definiție și anti națională prin obiective. Refuzul permanent, boicotul vizibil și reacționar al democraților a culminat, in cazul lui Zuckerman, cu un atac de tip #metoo.

Nu numai că nu au avut nimic să îi reproșeze, dar nefiind produs al niciuneia dintre școlile de gândire neo-marxiste din Departamentul de Stat, Zuckerman trebuia eliminat din joc. Astfel, acesta a fost acuzat de o veche poveste (ingredientele sunt identice cu oricare scandal #metoo din ultimii ani) cu tentă sexuală. În timpul în care era partener al unei firme din New York secretara sa l-a acuzat de avansuri sexuale inadecvate. Compromisul obținut în interiorul firmei, pentru a fi închis scandalul, a fost secretizat pentru mulți ani.

 

Capcană pentru Zuckerman

 

După nominalizarea lui Zuckerman, printr-o coincidență bizară, afacerea a fost publicată de un site obscur în SUA, fiind de altfel singurul subiect vreodată prezentat al acelei publicații on-line. Preluat imediat de către presa de tip haștag din România (folosind principiul spălarii de bani, preluând din cont online în cont online, pentru ca nimeni să nu poată răspunde legal pentru încălcarea legii de protecție a informației), scandalul a fost semnalul pe care activiștii români globaliști bine stipendiați de forțele americane neo-marxiste (din întreg spectrul, nu ne referim aici numai la celebrul Soros și fundațiile lui) l-au primit pentru a opune o rezistență acerbă la această nominalizare.

Scriam acum două luni, atunci când Adrian Zuckerman a fost  pentru prima dată audiat într-un subcomitet senatorial, că senatorul Menedez i-a întins o cursă mortală nominalizatului. În timpul audierii, acesta l-a anunțat că el are întrebări suplimentare cu privire la scandalul sexual de care aflase din presă. Conform orthodoxiei #metoo, anunțul lui Menendez era de fapt un avertisment dat lui Zuckerman că nu a scăpat de acele acuzații și că ele vor fi folosite pentru a bloca confirmarea nominalizării sale. Nu numai că nu a contat faptul că legi federale fuseseră incălcate prin publicarea acestui vechi dosar și nici faptul că acuzatul nu s-a putu apăra. A contat doar că s-a creat pretextul ca nominalizarea lui Trump să fie blocată. Așa cum am văzut și în România, conform liniilor generale ale neo-marxismului modern, odată acuzat ești și vinovat. Metodologia kmerilor roșii a devenit în SUA element nu numai de identificare a dușmanului de clasă ci și tehnică de executare a acestuia. #Metoo face parte tocmai din arsenalul acestei perioade contemporane de execuții publice din spațiul american, iar Adrian Zuckerman nu a scăpat de spectacolul grotesc al jacobinismului moral modern. Lucru care s-a și întâmplat, iată, prin refuzul lui Menendez de a promova nominalizarea spre audierea finală din cadrul comisiei de relații externe a senatului american.

Conform strategiei globaliste de menținere a României în zona de discomfort diplomatic accentuat, politică externă pe care atât Clinton cât și Kerry au promovat-o, Dumnezeu știe din ce rațiuni, nominalizarea acestui nou ambasador, care indicase a avea o altă agendă decât activiștii diplomatici din Washington, pare a fi compromisă. Administrația Trump nu a reușit deci străpungerea acestei vaste rețele de diplomați care pare a o slăbi zilnic. România se află, în continuare, într-o zonă de labilitate a mesajului american, stabilizarea relației dintre cele două țări fiind un obiectiv din ce în ce mai îndepărtat. Pentru interesele SUA, anunțul lui Menendez reprezintă mai mult decăt o înfrîngere. Reprezintă o confirmare a puterii nebănuite a rețelelor neo-marxiste reacționare și a reprezentanților acestora. Pentru că și (improbabil!) confirmată nominalizarea, într-un târziu, poziția lui Zuckerman va fi slabită și lipsită de vigoarea necesară susținerii politicii lui Trump în România și regiune. Și acest lucru nu face bine României, care are nevoie de un ambasador american aliat al normalității la București și nu unul care să aplaude arestările spectacol de la șase dimineața.

 

Efectele blocajului

 

Pentru vizita lui Iohannis la Washinton, peste numai cîteva zile, tocmai astăzi nemțește indiferend și rece la leșinul unui soldat american sub soarele ucigător de la Constanța, refuzul din Senat poate însemna mai mult rău decît bine. Căci nici Klemm și nici Maior nu pot să îi substanțieze relația cu SUA, mai ales cu administrația actuală din Casa Albă. Politica de temporizare, pe care elita franco-germană a impus-o sateliților săi politici, prin care se îngheață orice proiect important în speranța că alegerile americane de anul viitor vor produce un alt președinte decît Trump, nu poate acoperi valul crescând de frustrare a zonei central și est europene la permanenta creștere a deficitului de securitate (din ce în ce mai vizibil) pe care relațiile speciale dintre Berlin și Moscova îl provoacă. Mai mult,  atunci cînd te oferi să participi la crearea unei armate europene care să aibă ca obiectiv declarat oficial de către președintele Macron: lupta cu China, Rusia și....SUA, devii automat o sursă de îndoială.

O simplă întrebare de la Washington cu privire la contradicția flagrantă dintre apartenența la NATO, furnizor unic de securitate pentru România și participarea la o forță militară europeană centrată net pe blocarea intereselor americane din vechiul continent, poate provoca o destabilizare periculoasă pentru viitorul dialogului bilateral dintre cele două țări. O întrebare la care activiștii globaliști din ambasadele celor două țări încă nu au dat un răspuns care să îl calmeze pe Trump și echipa sa. Până una alta, SUA sunt plătitori neți pentru securitatea Europei. Jocul cu dânsa în două luntrii nu produce nici echilibru și nici viitor ferm.


Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Lansarea de către Coreea de Nord a unei rachete balistice nu rămâne fără răspuns: Coreea de Sud, SUA și Japonia efectuează exerciții aeriene comune cu bombardiere B-1B
Rusia minează nuclear planeta: Teheranul declară că ar putea să își revizuiască doctrina nucleară
O abordare mai reținută a sprijinul polonez pentru Ucraina. Kievul poate cumpăra armament pe care să-l plătească după terminarea războiului
Turcia și Somalia semnează un nou acord de cooperare în domeniul apărării. De data aceasta este vorba despre echipamente și tehnologii
”Scutul estic” chiar se întâmplă: Polonia începe lucrările la cele mai mari fortificații din Europa ultimelor decenii
China alocă zeci de miliarde de dolari pentru infrastructura militară a insulei Hainan, cel mai important avanpost din Marea Chinei de Sud
Rusia și Iran, foarte aproape de o alianță strategică. Lavrov a confirmat că acordul e aproape gata
Photo source: DERWESTEN.DE
EXCLUSIV
Cum ne lovește unda de șoc a bătăliei Kamala vs. Trump. „Capitularea Ucrainei aduce Rusia la granița României” | Iulia Joja, la Obiectiv EuroAtlantic
Cum afectează sprijinul Israelului stocul de rachete al SUA: Rachetele interceptoare au devenit tot mai importante în timpul crizei actuale din Orientul Mijlociu
Congresmanii americani îi cer lui Biden să permită unei țări NATO să doboare rachete în spațiul aerian al Ucrainei
Cine clipește primul. Rusia promovează intens oboseala Occidentului, dar își ascunde costurile interne generate de războiul din Ucraina. Analiza FP
Un pilot ucrainean reprezentând aviația militară a Ucrainei. Photo: Open sources social media @InUkraine @Facebook
EXCLUSIV
Ce se va întâmpla cu Ucraina după foarte probabila revenire a lui Trump? Elliot Gerson: Presiunea pentru concesii va fi uriașă, dar nu stă totul în pixul lui Trump
Posibila apariție a dronei israeliene RA-01 deasupra Libanului după o scurgere de informații (Foto/Video)
Trupele nord-coreene - influență asupra cursului războiului din Ucraina. Generalul american Pat Ryder: Intenţia Rusiei de a folosi acești soldați în luptă ne îngrijorează
Fostul CEO al Google îndeamnă SUA să cumpere drone în loc de tancuri „inutile”, menționând complexitatea câmpului de luptă din Ucraina
Rușii au simulat o lovitură de răspuns la un atac nuclear (Video): Toate cele trei componente ale Forțelor Nucleare Strategice au lansat rachete balistice intercontinentale și rachete de croazieră
Oboseala Occidentului față de războiul din Ucraina este în creștere: Cererea pentru rachete Tomahawk îi irită pe americani și consideră ca fiind o abordare nerealistă
Tomahawk, în vizorul Ucrainei: De ce livrarea rachetelor SUA cu rază lungă este un obiectiv nerealist
Implicarea forțelor nord-coreene în războiul din Ucraina determină SUA să-şi schimbe abordarea faţă de Rusia? Ridicarea restricțiilor privind utilizarea armelor americane nu este exclusă
Prezența nord-coreenilor în Ucraina, punct de cotitură în război. Occidentul ar putea apăra spațiul aerian al Ucrainei de pe teritoriul României și Poloniei
Trump pregătește un plan de pace pentru Ucraina: Un uriaș conflict înghețat, cu Europa în rol de garant
Australia și Japonia, în prima linie a strategiei SUA anti-China. Picătura care a umplut paharul: Vânzarea rachetelor SM-6 și SM-2 către Australia
Turcia, înapoi la programul de avioane de luptă F-35 cu condiţia cedării sistemelor S-400 către SUA. Ruşii insistă că nu se poate
Statele occidentale trebui să-şi schimbe abordarea faţă de războiul din Ucraina: Înfrângerea bate la uşă dacă ucrainenii nu primesc susţinerea pe care o merită
Generațiile următoare ar putea vedea o Africă dominată de ideologia comunistă chineză: China recunoaște că dezvoltarea sa se bazează în mod semnificativ pe exporturile africane
Ucraina poate schimba cursul războiului fără permisiunea Occidentului: Atacarea țintelor aflate pe teritoriul Rusiei, strict cu utilizarea propriilor drone
Putin face o declarație în care indică faptul că „oboseala Occidentului cu războiul din Ucraina” încurajează Rusia să își continue agresiunea
Ce se întâmplă mai departe după atacul Israelului asupra Iranului? Biden l-a „încurajat” anterior pe Netanyahu să „conceapă” un atac de retorsiune
Țările baltice pariază mult pe planurile de apărare regională ale NATO: Angajament față de Lituania în cadrul unui acord privind rotația sistemelor de apărare aeriană
Rusia se apropie de orașul strategic ucrainean Pokrovsk. Armata ucraineană: Pregătirea pentru apărare a intrat în linie dreaptă

Ştiri Recomandate

Efectul Storm Shadow: Un ofițer superior nord-coreean a fost rănit într-un atac de zilele trecute, efectuat pe teritoriul Rusiei
Vladimir Putin: Războiul din Ucraina a devenit un conflict global
Marea Britanie este pregătită să lupte împotriva Rusiei dacă aceasta invadează o țară est-europeană membră NATO
Ucraina transmite un mesaj puternic de la tribuna Congresului SUA: Niciun acord cu Rusia în schimbul cedării unor teritorii
„Basarabia, bază militară”. Rusia „vede” avioane F-16 și în Moldova și amenință susținând că are informații despre dislocări de armament peste Prut
Războiul din umbră. China, Japonia și cele două Corei se războiesc de la distanță în conflictul din Ucraina
Zelenski nu cedează teritorii, dar în privința Crimeei admite că nu poate fi recuperată doar cu forță militară: Ucraina nu-și permite să piardă zeci de mii de oameni în Crimeea
Avioanele F-16 ale României vor executa zboruri la înălţimi mici pe întreg teritoriul țării. Apel către populație pentru a evita îngrijorările
Câte rachete arată estimările că are Rusia azi în stoc? De la Iskander la Kalibr sau hipersonice Kinjal se anunță o iarnă grea pentru Ucraina
Curtea Penală Internațională a emis mandate de arestare pentru Netanyahu și Yoav Gallant, fostul ministru al Apărării. SUA reacționează imediat
Ungaria își va desfășura sistemele antiaeriene (probabil NASAMS) lângă granița cu Ucraina, a anunțat ministrul apărării
Rusia a simulat astăzi un atac nuclear asupra Ucrainei. Ce rachetă ar fi putut folosi Armata rusă
România a semnat contractul pentru achiziția celor 32 de avioane F-35. Forțele Aeriene Române vor consolida semnificativ capacitățile de descurajare ale NATO
Asamblat în România: Pușca de asalt CZ BREN 2, prezentă și în Ucraina încă din primele zile ale războiului, realizată în România de cehii de la Colt CZ
Rusia câștigă doar dacă Occidentul renunță. Generalul Ben Hodges: Moscova este încurajată de cuvintele goale pe care le folosim pentru a descrie sprijinul acordat ucrainenilor
”Deveselul” polonez, din nou pe radarul Rusiei: ”Noua bază americană din Polonia crește pericolul nuclear general. E pe lista noastră”
Ucraina confirmă că Rusia a lansat o rachetă balistică intercontinentală (Foto/Video). A fost vizată o țintă în Dnipro
U.S. Army sporește protecția vehiculelor de luptă terestre cu un nou sistem avansat de război electronic
Cum stă economia de război a Rusiei? Ne-am angajat deja toate resursele, 73% dintre întreprinderi au lipsă de personal, anunță guvernatorul Băncii Centrale a Rusiei
Rușii au executat un atac combinat cu rachete asupra Ucrainei. Răspunsul la loviturile anterioare ale armatei ucrainene este considerat însă sub așteptări
„Atenție unde calci”. SUA mai pregătesc o surpriză: Vor furniza și vor permite Ucrainei să utilizeze mine antipersonal împotriva trupelor ruse
Armata britanică renunță la navele, dronele și elicopterele învechite
Armata SUA a utilizat pentru prima dată lansatorul de rachete M270A2 modernizat în cadrul unui exercițiu NATO
Rachetele Storm Shadow intră în bătălia de la Kursk. Ucraina a lansat în premieră o salvă de rachete Storm Shadow către teritoriul Rusiei
Centrul de pregătire a piloților de F-16 de la Borcea, la capacitate maximă. Ultimele două F-uri olandeze au aterizat în România
Nemesisul lui Su-57 rus vine tot de la un „35”, dar nu F-35. Su-57 ar putea fi îngropat pe piața externă chiar de un stat aliat Rusiei
Test pentru Patriot în Ucraina? Rusia vrea să lanseze o rachetă RS-26 balistică intercontinentală fără focos nuclear. Simultan 30 de bombardiere sunt pregătite să lovească Kievul
Franța face apel la statele din Golf să sprijine Armata libaneză
Moment de mândrie pentru industria română: A doua cea mai mare navă militară construită la Galați părăsește România spre țara de destinație. Din păcate nu intră în dotarea Armatei noastre
Au fost prezentate planurile pentru o fabrică de obuziere K9 ultramodernă în România. Coreenii propun Armatei noastre și Redback, cea mai avansată mașină de luptă
Lockeed Martin și o companie românească vor construi la Oradea o fabrică pentru baterii GridStar Flow utilizate în domeniul energetic
Generalul ucrainean Zalujnîi, mesaj mobilizator către militari: „Ucraina trebuie salvată. Copiii, femeile și părinții noștri trebuie să trăiască în pace, indiferent de costuri!”
pixel