Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Afganistan: Persoane ucise într-un incident produs în timp ce erau distribuite alimente
Şase persoane, între care doi poliţişti, au fost ucişi sâmbătă în provincia afgană Ghor (centru), în urma unor confruntări produse în timp ce erau distribuite alimente, au declarat responsabili, relatează AFP.

Sute de oameni s-au adunat în faţa biroului guvernatorului, la Firoz Koh, capitala acestei provincii foarte sărace, pentru a primi ajutorul alimentar distribuit de o organizaţie din Qatar.

"Manifestanţii au deschis focul asupra poliţiei'' şi au lovit agenţii de securitate, a explicat Aref Haber, purtătorul de cuvânt al guvernatorului din Ghor, precizând că "patru civili, între care un angajat al unui post de radio local, şi doi poliţişti au fost ucişi'' şi 19 persoane au fost rănite, transmite Agerpres.

Ministerul de Interne a confirmat acest bilanţ într-un comunicat, declarând că ''bărbaţi înarmaţi ilegal în mulţime au atacat clădirea guvernului'', ceea ce a determinat poliţia să tragă focuri de avertisment pentru a-i dispersa pe manifsstanţi. Într-o postare pe Facebook, vicepreşedintele afgan Amrullah Saleh a calificat incidentul drept ''şocant'' şi a declarat că guvernul efectuează investigaţii în acest caz.

Organizaţia a distribuit alimente la aproximativ o mie de familii, o practică obişnuită în Afganistan în luna Ramadanului. Incidentul survine în condiţiile în care guvernul încearcă să limiteze răspândirea noului coronavirus, ceea ce a îngreunat accesul oamenilor la alimente.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Primele două aeronave F-16 din lotul de cinci au sosit în România. MApN a anunțat calendarul următoarelor livrări
Sângele apă nu se face. Mercenarii ruși din Wagner Group, arestați în Belarus, s-au întors în Rusia
10 aeronave IAR-99 Standard vor fi modernizate la Avioane Craiova
Armata franceză se află în Beirut. Sute de militari participă la operațiunile de după exploziile din port
România consideră că normalizarea relațiilor dintre Israel și EAU va contribui la stabilitatea Orientului Mijlociu
Ambasada SUA în România nu slăbește lupta împotriva traficului de persoane, după extrădarea a doi cetățeni capturați de forțele speciale ale MAI
Erdogan, declarație ambiguă și amenințătoare despre atacarea vasului turc de explorare. Turcia acuză Franța de atitudine 'huliganică'
Serbia și Kosovo vor purta negocieri la Casa Albă
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro