Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Airbus a pus la dispoziție un avion A400M pentru a transporta măști de protecție în Spania
25 Martie, 08:52
Ministerul Apărării din Spania a folosit un avion de transport A400M oferit de Airbus pentru a livra măști de protecție, transmite Jane.

Airbus a anunțat pe 24 martie că aeronavele MSN56 au fost puse la dispoziție pentru a transporta „mii" de măști de la sediul companiei Toulouse din sudul Franței spre Baza Aeriană Getafe, lângă Madrid, în Spania. După cum a menționat Airbus, măștile fac parte dintr-un lot de două milioane de bucăți livrate de China către Europa și sunt destinate utilizării în sistemul de sănătate spaniol.

"Acest pod aerian va permite o aprovizionare semnificativă de măști către rețeaua de sănătate publică spaniolă în sprijinul eforturilor actuale de criză provocate de Covid-19. În ultimele zile Airbus a donat mii de măști spitalelor și servicii publice din întreaga Europă. Compania va continua să ofere sprijin prin zboruri suplimentare. Acestea sunt planificate să aibă loc în zilele următoare, în coordonare cu autoritățile naționale ", a transmis compania într-un comunicat.

Airbus a anunțat că a fost una dintre companiile aerospatiale și auto care au răspuns la apelul guvernului britanic de a dezvolta și construi ventilatoare care să ajute să facă față agravării pandemiei coronavirusului.

"Acestea sunt perioade fără precedent și Airbus va ajuta acolo unde poate. Inginerii și echipele noastre tehnologice din Franța, Germania, Spania și Marea Britanie studiază modul în care am putea sprijini cel mai bine proiectarea, fabricarea și asamblarea echipamentelor medicale critice", a anunțat compania pe 19 martie.

Ştiri Recomandate

Militari din Batalionul CIMIC distribuie ajutoare pentru vârstnicii din Suceava şi din zone izolate
Secretarul General al NATO: România, ca toți Aliații, şi-a mobilizat forțele pentru a combate pandemia de coronavirus
Ucraina a efectuat un nou test cu racheta Vilkha-M (Video)
Lockheed Martin a început producţia avioanelor F-16 Block 70 pentru Bulgaria
Heiko Maas: NATO trebuie să combată valul de dezinformări legate de pandemie
Coronavirus | Căpitanul portavionului Theodore Roosevelt, demis în urma solicitării evacuării navei
Imagini din timpul transportului cu echipamente medical din Rusia către Statele Unite, sursă foto: Twitter
EXCLUSIV
Cum minte propaganda rusă în criza COVID-19: Rusia a trimis 'ajutor umanitar' în SUA
Rezerviștii români se oferă voluntari în lupta cu noul coronavirus