Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Alegeri istorice în Germania. Merkel le cere nemților să-l voteze pe Armin Laschet pentru ca Germania să „rămână stabilă”
25 sep, 13:49
Cancelarul german Angela Merkel le-a cerut vineri alegătorilor să-l voteze pe Armin Laschet, candidatul conservator al partidului său, Uniunea Creştin-Democrată, pentru ca Germania "să rămână stabilă", cu două zile înainte de scrutinul legislativ care îi va desemna succesorul în fruntea ţării, relatează Agerpres, care citează AFP.

"Pentru ca Germania să rămână stabilă, Armin Laschet trebuie să devină cancelar federal", a afirmat ea în cadrul unui miting al partidului său de la Munchen, înainte de alegerile de duminică care se anunţă un duel strâns între favoritul social-democrat şi rivalul său de dreapta.

"A şti cine guvernează Germania nu este un lucru fără importanţă", a adăugat ea, avertizând împotriva scenariului unei victorii a candidatului social-democrat Olaf Scholz, în frunte în sondaje.

"Puteţi să vă imaginaţi un guvern roşu-roşu-verde", le-a spus ea reprezentanţilor CDU şi CSU, adunaţi în cel mai mare oraş din Bavaria pentru acest ultim miting de campanie.

 

Coaliție între social-democrați, stânga radicală și Verzi?Printre opţiunile posibile pentru o viitoare coaliţie, o alianţă "roşu-roşu-verde" între candidatul social-democrat al SPD, Olaf Scholz, partidul stângii radicale Die Linke şi Verzi nu este exclusă.

Această coaliţie nu este totuşi cea mai probabilă şi se loveşte de numeroasele divergenţe ideologice între cele trei partide. Însă conservatorii, în dificultate în sondaje, au făcut din această perspectivă o linie roşie pentru a-şi mobiliza trupele, comentează AFP.

Cancelarul a criticat în special creşterile de impozite dorite de candidatul social-democrat, afirmând că se teme ca ele nu cumva să facă firmele germane să fugă în Austria sau în Ţările de Jos.

"Nu este politica noastră", a subliniat ea, afirmând că preferă "o politică ce permite companiilor să rămână la noi şi să creeze locuri de muncă aici, pentru ca Germania să poată prospera".

Cancelarul a avertizat, de asemenea, în privinţa "suprimării frânei îndatorării", regulă constituţională de stricteţe bugetară, şi a riscurilor unei "Uniuni Europene a datoriei", care ar putea aduce, potrivit ei, o victorie a stângii.

G Ad:
Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Două avioane de vânătoare rusești Su-30 au escortat bombardierele americane B-1B deasupra Mării Negre (Video)
Raport OSCE: Forţele ruse de ocupaţie din Ucraina îşi maschează prezenţa. Mai multe lansatoare de rachete GRAD au fost ascunse în camioane
Nicolae Ciucă, întâlnire oficială cu secretarul american al Apărării: Pilonul de bază pentru securitatea şi apărarea României rămâne Parteneriatul Strategic cu SUA
Marina egipteană a desfășurat exerciții în Marea Mediterană și Marea Roșie cu nave militare din Grecia, SUA și Spania
Ministrul rus al apărării anunţă că Uniunea statală Rusia-Belarus va avea în curând o nouă doctrină militară
Su-57, predestinat eșecului? Cum a ajuns un fiasco programul prin care Rusia voia să rivalizeze cu F-22 
România, implicată în asigurarea unei misiuni a SUA: Două bombardiere B-1B au zburat în zona Mării Negre
Turcia va continua să desfășoare operații militare în Siria și Irak
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro