Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Amplu exercițiu aerian americano-japonez în Pacific
10 feb, 10:43
US Air force și JASDF au executat, la începutul acestei luni, un amplu exercițiu aerian în oceanul Pacific la care au participat și bombardierele B-52H, transmite defence blog.

US Air force și Japan Air Self Defense Force (JASDF) și-au prezentat puterea în timpul antrenamentelor aeriene bilaterale care au avut loc în apropierea Japoniei pe 3 februarie.

Aeronavele US Air Force din teatrul de operații din Pacific s-au integrat cu Koku Jieitai (JASDF) pentru a efectua antrenamente bilaterale. Un bombardier american B-52H Stratofortress, de la Baza Aerienă Andersen din Guam, a zburat spre nord pentru a se alătura unui B-52H de la Baza Aerienă Minot din Dakota de Nord. 

Cele două bombardiere au efectuat ulterior un antrenament bilateral împreună cu 13 avioane F-2, patru avioane F-4, 28 avioane F-15 ale JASDF și șase avioane F-16 ale US Air Force în vecinătatea Japoniei înainte de a se întoarce la Baza Andersen.

„Această misiune demonstrează flexibilitatea și raza mare de acțiune a forței noastre de bombardiere. Continuăm să ne asigurăm aliații și să descurajăm agresorii la nivel global”, a spus generalul James Dawkins Jr. comandantul Joint-Global Strike Center

Bombardierele din Guam fac parte din Escadrila 69 de la Baza Aeriană Minot desfășurată în sprijinul operațiunilor Comandamentului Indo-Pacific al SUA. 

Avioanele F-16 sunt din cadrul Escadrilei 35 desfășurate la Baza Aeriană Misawa din Japonia.

Vezi și: US Air Force a făcut încă un pas spre noul avion F-15EX Advanced Eagle

Ştiri Recomandate

Fost expert NATO: Rusia a infiltrat ofițeri GRU în Italia
Ministrul Nicolae Ciucă, în vizită la spitalul de campanie de la Constanța. Instalarea facilității decurge conform planului
Raed Arafat spune că stare de urgență în România ar putea fi prelungită săptămâna viitoare
Armata română se va implica pentru a preveni infracțiunile silvice
Ministrul Vela a anunțat carantinarea orașului Țăndărei, județul Ialomița
Kremlinul suspendă zborurile spre Rusia, inclusiv pentru repatrierea cetățenilor săi
MApN: Prima evaluare a Spitalului Județean Suceava a fost efectuată. Medici militari se îndreaptă spre unitatea medicală
Cehia a îndepărtat statuia mareşalului sovietic Ivan Konev din Praga. Rusia protestase inițial