Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Analist rus: Putin nu vrea doar puţin mai mult teritoriu în Ucraina, ci o nouă Yalta
Mulți analiști tind să creadă că decizia președintelui rus Vladimir Putin de a desfăşura noi forţe militare la graniţa cu Ucraina este un fel de șantaj conceput să oblige Kievul și Washingtonul să facă concesii, spune analistul rus Andrei Piontkovski. Dar, ceea ce vrea Putin de la Ucraina și Statele Unite sunt lucruri pe care cele două nu vor fi dispuse să le ofere, astfel încât liderul de la Kremlin ar putea fi determinat să intre în război.

Piontkovski, citat de agenţia ucraineană EuromaidanPress.com, precizează că Putin nu vrea doar un pic mai mult teritoriu în Ucraina, ci vrea să controleze toată Ucraina, iar ucrainenii vor lupta pentru a preveni ca acest lucru să se întâmple.

De asemenea, analistul rus a atras atenţia că liderul de la Kremlin nu vrea doar un mic acord cu Washingtonul, ci o nouă Yalta, cu care președintele Joe Biden nu va fi niciodată de acord. 

Potrivit lui Piontkovsky, dacă Rusia recurge la o agresiune militară, ucrainenii vor rezista, iar SUA nu mai are de ales decât să reziste și ea pentru că dacă ar da înapoi acum, asta ar deschide calea către „dezmembrarea completă a sistemului de securitate din Europa” și „Putin ar putea face orice vrea el pe acest continent ”, inclusiv să recurgă la o mișcare pentru a cuceri țările baltice.

Dacă Putin invadează în mod deschis Ucraina, ceea ce va urma nu vor fi niște sancțiuni economice, ’’ci un război economic total’’, spune Piontkovsky. Rusia va pierde accesul la SWIFT (codul unic de identificare al fiecărei bănci sau instituţii financiare în întreaga lume) şi se va confrunta cu un embargo asupra petrolului.

G Ad:

Aceste mișcări vor afecta atât de mult ’’elita rusă’’, încât acesta nu va mai fi dispusă să-l urmeze orbeşte pe Putin. Liderul de la Kremlin poate crede că deține controlul, dar aceste presiuni îi vor demonstra lui că nu este aşa.  

Chiar înainte de a trage un foc, economia rusă se clatină, continuă analistul. Cursul de schimb al rublei se prăbușește. Dar dacă Occidentul duce un război economic împotriva Rusiei, țara respectivă se va confrunta cu „o catastrofă economică, regimul nu va supraviețui”. Cei intoxicați cu imperialismul rus pot gândi altfel, dar greșesc. Putin a făcut aproape sigur încă un alt calcul greșit care îl va duce la dezastru, mai consideră expertul.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Racheta turcă anti-navă ATMACA a trecut testul final. Turcii au scufundat în Marea Neagră o navă de luptă (Video)
F-35 pentru România din 2030? Până atunci, urmează decizia pentru încă două escadrile de F-16
Rusia își exprimă indignarea după testarea portavionului american USS Gerald Ford în largul coastei Florida
Lăsați în urmă de frică. Cel puțin 21 de luptători afgani ai forțelor speciale au fost măcelăriți după ce sprijinul terestru și aerian a eșuat
Pentru producția propriului avion de luptă de generaţia a V-a, Turcia construiește al doilea cel mai mare tunel aerodinamic din Europa
SUA se alătură Uniunii Europene cu noi sancţiuni împotriva regimului condus de Aleksandr Lukaşenko
Pentru prima dată în istorie, Rusia a desfășurat exerciții în centrul Oceanului Pacific, pentru contracararea forțelor americane
Pragmatism în înzestrarea trupelor. Spania menține în serviciu sistemele Hawk și participă la programele comune de apărarea antiaeriană
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro