Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Țările europene retrag temporar militarii din Irak și Afganistan
28 Martie, 16:13
Țările europene au anunțat retragerea temporară a trupelor lor din coaliția împotriva statului islamic (IS) și din Misiunea de instruire a NATO (INM) în Irak, transmite Janes.

Retragerile vin după un anunț al Combined Joint Task Force Operation Inherent Resolve (CJTF-OIR) din 20 martie potrivit căruia a încetat formarea forțelor de securitate irakiene pentru a reduce răspândirea Covid-19 în urma unei decizii a armatei irakiene de a suspenda propriul antrenament.

Ministerul Forțelor Armate franceze a anunțat într-un comunicat de presă din 25 martie că va retrage aproximativ 100 de trupe implicate în Operațiunea „Chammal” din Irak și elemente de sprijin național de la sediul OIR din Bagdad. Cu toate acestea, ministerul a declarat că va continua lupta împotriva statului islamic cu personal în structurile OIR din Kuweit și Qatar, desfășurarea transportului maritim și sprijin aerian din Iordania și Qatar.

Spania retrage temporar 150-200 de trupe, inclusiv Guardia Civil, din Irak, a anunțat presa locală. Retragerea include personal portughez. Ministerul Apărării din Portugalia a anunțat că 31 de militari se vor întoarce în Portugalia de la Besmayah, la 50 km de Bagdad, plus doi soldați de la ambasadă, din cauza Covid-19.

Ministrul olandez al Apărării, Ank Bijleveld-Schouten, și ministrul de externe, Stef Blok, au informat parlamentul pe 24 martie că 35 dintre cei 40 de soldați olandezi din Erbil și Bagdad vor fi retrași temporar, deoarece activitățile de instruire s-au oprit. Aceștia se numără printre cei 110 militari care au plecat din Afganistan și Irak cu o aeronavă KDC-10 către baza aeriană Eindhoven, a informat MD.

Ştiri Recomandate

Sistemele de rachete antiaeriene ruseşti Pantsir-S1 s-au dovedit a fi inutile, atât în Siria, cât şi în Libia (Foto/Video)
Forţele Aeriene ale țărilor membre NATO au efectuat în 2019 un număr de 290 de misiuni de interceptare a unor avioane rusești
Pandemia COVID-19 | O echipă de 15 specialişti din Ministerul Apărării Naţionale vor efectua o misiune în SUA
Ministrul chinez de externe: China şi Statele Unite sunt ''în pragul unui nou Război Rece''
Două submarine ruseşti au efectuat lansări de torpile în Marea Neagră
Kim Jong Un: Coreea de Nord îşi va întări capacitatea de "descurajare nucleară"
EXCLUSIV
Camioanele Iveco pentru Armată, produse în România? Îngrijorările industriei: Riscăm să fim puși în fața faptului împlinit
Retragerea SUA din Tratatul „Cer Deschis”. Dan Dungaciu: Perdanți sunt în primul rând europenii, nu Federația Rusă