Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Armata americană va desfășura sisteme de rachete în Estonia, la aproximativ 100 km de frontiera cu Rusia
01 sep 2020 / 19:26
Ambasada SUA în Estonia a informat în cursul zilei de ieri că Brigada 41 Artilerie Terestră (41st Field Artillery Brigade – 41st FAB) din subordinea Comandamentului European al SUA, va disloca în Estonia o baterie înzestrată cu lansatoare multiple de rachete (Multiple Launch Rocket System - MLRS).

Subunitatea americană (aproximativ 70 de militari), care face parte din Batalionul 1 al Regimentului 6 Artilerie Terestră, va executa în perioada 01 – 10 septembrie, în poligonul Tapa, un exercițiu cu trageri de luptă împreună cu structuri ale Brigăzii 1 Infanterie a Forțelor de Apărare ale Estoniei. Poligonul este situat la 110 km față de frontiera cu Rusia și la 250 km de Sankt Petersburg.

Exercițiul are ca scop demonstrarea unui puternic parteneriat între SUA și Estonia, precum și verificarea capabilităților de desfășurare, pregătire pentru luptă și interoperabilitate ale 41st FAB cu aliații NATO.

2. -imagine fara descriere- (mlrs_78145900.jpg)

Potrivit ambasadei SUA, acesta este primul exercițiu cu trageri de luptă executat de 41st FAB în afara bazei permanente din Grafenwoehr, Germania. Această mare unitate este singura structură din Europa care asigură sprijin de artilerie la nivelurile tactic, operativ și strategic pentru Comandamentul European al SUA (US European Command).

G Ad:

Statele Unite au acordat Estoniei, în ultimii câțiva ani, peste 190 de milioane de dolari în asistență de securitate și desfășoară anual aproape 150 de angajamente de cooperare militară, peste 80 dintre ele fiind executate de personalul SUA în Estonia.

Comentariul autorului: Brigada 41 Artilerie Terestră a fost reactivată în noiembrie 2018, fiind staționată pe timp de pace în localitatea Grafenwoehr din Germania. Primele lansatoare multiple de rachete (tip M270-A1) au fost aduse în Germania în septembrie 2019.

Lansatoarele tip M270-A1 întrebuințează de regulă rachete sol-sol de tipul M26A1 / A2 cu bătaia de 45 de km, dar și de tipul MGM-140 Army Tactical Missile System (ATacMS), care lovesc ținte la o distanță de 300 de km.

Brigada 41 Artilerie Terestră a fost dislocată în Europa pentru întărirea flancului estic al NATO, în contextul amenințării militare tot mai mari a Rusiei. În orizontul anului 2025, poate chiar mai devreme, lansatoarele tip M270-A1 vor putea folosi rachete cu bătaia de 700 – 800 km, care vor reprezenta un răspuns în oglindă la rachetele rusești tip Iskander-M, considerate de specialiștii americani cu o bătaie mai mare de 500 km.

Nu este exclus ca după 10 septembrie, când exercițiul se va încheia în Estonia, bateria de sisteme M270-A1 să ajungă în Polonia sau Ucraina pentru a participa la exercițiul “Rapid Trident – 2020”, care va începe în jurul datei de 15 septembrie.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

România îi răspunde lui Lavrov. Aurescu: Poziția Rusiei față de sistemul de la Deveselu e complet eronată, dar nu e nouă
NATO răspunde apelului lui Putin: Rusia nu are nimic de spus pentru că nu ea decide integrarea Ucrainei în Alianță
Eduard Hellvig, în vizită în SUA. Directorul SRI a avut întrevederi cu directorii CIA și FBI
Deja vu. Un F-16 al SUA a pierdut două rezervoare în timpul zborului, amintind de incidentul similar al F-ului românesc
Cursa pentru recuperarea avionului F-35 prăbușit s-a încheiat. Marea Britanie a găsit aeronava pe fundul Mării Mediterane
După lungi ezitări Belarusul recunoaște anexarea ilegală a Crimeei. Lukașenko: Crimeea de a Rusiei de drept
FSB susține că a arestat spioni ai serviciilor ucrainene care ar fi plănuit un atac pe teritoriul Rusiei
Pentagonul spune că orice răspuns al SUA la acțiunile Rusiei în legătură cu Ucraina ar putea fi unul internațional comun
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro