Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Armata braziliană caută noi variante pentru tancul principal de luptă
31 Martie, 18:31
Armata braziliană a publicat recent două documente, în care sunt descrise principalele cerințe pentru o potențială achiziție viitoare a unui nou tanc principal de luptă (MBT), transmite Janes.
Leopard 1A5BR achiziționat din Germania în 2006 sunt în prezent cele mai avansate MBT-uri din inventarul armatei braziliene

Proiectul „Viatura Blindada de Combate-Carro de Combate” (VBC-CC) indică că tancul principal de luptă trebuie să fie un vehicul blindat cu un echipaj de maximum patru persoane cu o greutate mai mică de 50 de tone și dimensiuni de maximum 12 m lungime și 4 m lățime, având o înălțime de maximum 3 m.

Noul tanc trebuie să atingă o viteză de peste 60 km/h și să aibă o autonomie de 400 km. De asemenea trebuie să poată depăși o obstacole de 1 m și să traverserze un șanț de până la 2,5 m lățime la sarcină maximă.

Tancul va trebui să fie echipat cu un motor multi-combustibil și transmisie semiautomatică sau automată și o turelă cu acționare manuală și electrică. Brazilia cere ca turela să fie echipată cu stabilizator, și cu tun de calibru 120 mm, cu o mitralieră coaxială de calibru 7,62 mm, o stație de arme cu telecomandă echipată cu o mitralieră de calibru 12,7 mm și opt lansatoare de grenade cu fum de calibru 76 mm.

Printre alte cerințe ale Braziliei se numără: un sistem automat de stingere a incendiilor; un sistem de control al focului cu computer balistic, stație meteo, urmărire automată a țintei, telemetru laser și dispozitive cu vedere termică pentru comandant și tunar; aer condiționat; un sistem de comandă și control, sistem radio modern; o unitate de alimentare auxiliară; kit de protecție chimică, biologică, radiologică și nucleară; sistem suplimentar de blindaj și un telefon extern montat pe partea din spate.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

NATO analizează intenţia României de a înfiinţa un Centru de rezilienţă
Transportul vaccinului anti-COVID, asigurat de MApN, MAI şi Ministerul Sănătăţii
Erdogan: Sper că Franţa se va debarasa de problema Macron
Zuckerman: Intenţia Exim US este de a sprijini investiţii strategice în România şi de a asigura linii de finanţare
Rusia joacă rolul pacificatorului: „Nu ne implicăm în treburile interne ale R.Moldova și nici a unui stat CSI”
Parlamentul de la Chișinău a blocat construirea noului sediu al Ambasadei americane în R.Moldova
SUA construiesc o nouă bază militară în Pacific, alternativă în cazul în care Guamul 'cade' într-un conflict cu China
Un bombardier strategic american de tip B-52H a efectuat o aterizare de urgență în Marea Britanie
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro