Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Armata chineză a efectuat un prim test de demolare subacvatică a unui port
27 oct, 20:59
Puterea militară americană nu constă doar în cea mai bună înzestrare și pregătire din lume, ci și în vasta rețea de baze militare, porturi și aeroporturi, la care trupele americane au acces pe aproape întreaga suprafață a planetei.
Captură video China Central Television via Global Times

China a înțeles foarte bine acest lucru și pe de o parte încearcă să își construiască un sistem similar de baze, iar pe de altă parte intenționează să limiteze mobilitatea forțelor americane prin distrugerea infrastructurii strategice, la care acestea au acces.

Ultima inițiativă chineză, care ar putea avea un impact negativ semnificativ asupra capacității de proiecție a trupelor americane, este un test recent, în premieră, de explozie subacvatică, în care armata chineză a simulat atacarea unui debarcader ostil.

În cursul testului, a fost adunată o cantitate mare de date care pot fi folosite în luptele viitoare pentru atacarea porturilor inamice, ceea ce poate contribui la întreruperea liniilor de aprovizionare inamice, au declarat duminică experți militari chinezi.

Organizat de un institut al Academiei de Cercetare Navală a armatei chineze, testul de demolare a avut loc într-un port nedezvăluit, a informat sâmbătă China Central Television (CCTV).

G Ad:

Explozivii subacvatici au fost detonați cu succes și au demolat complet debarcaderul cu o explozie puternică.

Mai mulți senzori au fost instalați în punctele structurale cheie ale debarcaderului de test. În timpul exploziei, au fost adunate date care au fost ulterior analizate pentru a evalua cu exactitate modul în care a fost avariat debarcaderul, a raportat CCTV, menționând că acest lucru va oferi sprijin științific pentru a ataca porturile ostile într-un război.

Testul a simulat scenarii reale și a constat în distrugeri cauzate de diferite tipuri de arme detonate la diferite distanțe, se arată în raportul menționat de CCTV.

 

„Dacă putem folosi căi ascunse, cum ar fi exploziile subacvatice pentru a distruge porturile, putem distruge potențialul de război al inamicului”

 

Bazele navale și porturile sunt noduri de bază în sistemele de luptă ostile, deoarece navele de sprijin logistic trebuie le folosească frecvent pentru aprovizionarea liniei frontului, a declarat căpitanul Zhao Pengduo, director adjunct al Programului de testare a demolării portului, pentru CCTV.

„Dacă putem folosi căi ascunse, cum ar fi exploziile subacvatice pentru a distruge porturile, putem distruge potențialul de război al inamicului”, a precizat Zhao.

Această tactică poate juca un rol semnificativ în multe scenarii de luptă, inclusiv contracararea războiului naval al SUA care vizează China, a declarat duminică pentru Global Times un expert militar al Beijingului, care a cerut să fie anonim.

Deoarece SUA înțeleg acum, că navele sale mari, cum ar fi portavioanele și marile instalații militare din apropierea Chinei, sunt vulnerabile la atacuri, își împrăștie forțele în locații mai mici, cu speranța de a îngreuna atacul Chinei. Însă, acest lucru face ca sprijinul logistic, comunicațiile și comanda să fie mai dificile, a adăugat expertul.

Cu porturile distruse, sprijinul logistic al inamicului va eșua și o forță de luptă dispersată, care se bazează în mare măsură pe sprijinul logistic, va eșua, de asemenea, a concluzionat expertul chinez.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Menținerea aeronavelor MiG-29 și Su-27 în stare operațională devine o povară tot mai mare pentru Ucraina
Călătorie cu peripeții prin vestul Africii a unui convoi militar francez
Bogdan Aurescu va reitera necesitatea descurajării și apărării în mod coerent a întregului Flanc Estic, la reuniunea miniștrilor afacerilor externe ai NATO
John Bolton, apel pentru desființarea Transnistriei. Influența Rusiei poate fi combătută prin eliminarea conflictelor înghețate
Ucraina emite o nouă atenţionare cu privire la desfăşurările de trupe ruse: Aliaţii noştrii să acţioneze repede pentru a descuraja Rusia de la o invazie
Pentagonul anchetează un atac aerian american din 2019 în Siria, în urma căruia mai mulți civili au fost uciși
Humvee-urile armatei SUA ar putea primi o nouă şansă. O versiune cu propulsie hibridă este luată în calcul din compania AM General
Dronele RQ-4 Global Hawk vor fi folosite în testele cu arme hipersonice efectuate de armata americană
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro