Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Armata elvețiană vrea să achiziționeze vehicule MOWAG Eagle 6x6
13 noi 2019 / 17:10
General Dynamics European Land Systems - MOWAG a spus că a finalizat dezvoltarea modelului Eagle 6 × 6 și așteaptă un contract de producție, armata elvețiană fiind probabil primul client, transmite Jane.

Armata elvețiană a declarat că Eagle 6 × 6 îndeplinește cerințele pentru cele 100 de vehicule de cercetare, iar GDELS-MOWAG a confirmat că armata elvețiană a primit un lot de vehicule Eagle 6 × 6 care au fost testate.

Se preconizează că un contract va fi încheiat până la sfârșitul acestui an, potrivit GDELS-MOWAG. Acestea trebuie să fie echipate cu o cabină blindată cu patru uși, zona de încărcare în spate, iar pachetul de supraveghere trebuie să fie retractabil montat pe un catarg. Ca armament acestea vor fi echipate cu o stație de armă controlată de la distanță Kongsberg Protector înarmată cu o mitralieră M2 HB de calibru 50 stabilizat.

Modelul 6 × 6 este cel mai recent membru al familiei de vehicule Eagle și reprezintă un upgrade la varianta Eagle 4 × 4. Cea de-a treia axă, direcționată, crește volumul util și volumul interior, păstrând aceeași manevrabilitate ca la 4 × 4, a declarat compania.

GDELS-MOWAG a declarat că „până în prezent, Eagle 6 × 6 a fost construit în trei variante: transportor de trupe, ambulanță și cercetare”.

Ultima linie de bază Eagle 4 × 4 are o sarcină utilă până la 3.300 kg și un volum protejat de până la 6 metri cubi, în funcție de configurație. Conform GDELS-MOWAG, Eagle 6 × 6 are o sarcină utilă de până la 6.000 kg și un volum protejat de până la 14,5 metri cubi.

Varianta 6 × 6 are multe componente comune cu 4 × 4 , dar are un motor mai puternic. Familia Eagle are o transmisie secvențială automată cu cinci trepte Allison 250 SP,  și un sistem centralizat de umflare a anvelopelor.

Vezi și: General Dynamics a dezvăluit conceptul unui nou tanc ușor botezat Griffin II

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Bombardiere strategice americane au desfășurat o misiune globală în Europa de Est și în Oceanul Pacific
Grecii îi răspund 'dictatorului ales' Erdogan cu o replică atribuită războinicului spartan Leonidas: 'Vino și ia-le!'
Soarta navei USS Bonhomme Richard rămâne incertă
Franța consideră că sancţiunile împotriva Belarus nu trebuie să fie legate de cele care ar putea viza Turcia
Ambiţiile geopolitice ale Turciei, obligă Grecia să intre într-o cursă a înarmării
Taiwanul neagă faptul că avioanele Chinei au încercuit două avioane de vânătoare taiwaneze
Turcia reacționează după ce UE a sancționat trei companii pentru încălcarea embargoului impus Libiei
Ofițer NYPD acuzat de spionaj în favoarea Chinei
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro