Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Armata română, misiune în Polonia. Transfer de autoritate între 'Scorpionii Albaștri' și 'Liliecii Negri'
01 noi 2019 / 19:23
Transferul de autoritate între Detașamentul de Apărare Antiaeriană Scorpionii Albaștri, condus de maiorul Sorin Cincă, și Detașamentul de Apărare Antiaeriană Liliecii Negri, condus de căpitanul Adam Moronescu, a avut loc în cursul săptămânii trecute în baza din Bemowo Piskie.

Potrivit Trustului de Presă al MApN, la ceremonie au participat comandantul Brigăzii 15 Mecanizată, general de brigadă Norbert Iwanowski, atașatul militar al apărării la ambasada României din Polonia, colonel Dragoș Florea, comandantul Grupului de Luptă Polonia, locotenent-colonel Mark O'Neill, precum și militari ai țărilor partenere din cadrul Grupului de Luptă.

La scurt timp după preluarea misiunii din Polonia, Liliecii Negri au executat un FTX (exercițiu de antrenament în teren) de nivel baterie, în poligonul din vecinătatea bazei militare din Bemowo Piskie. Exercițiile la care urmează să participe alături de aliați îi vor ajuta să se integreze și mai bine în mediul de lucru multinațional, în vederea atingerii obiectivelor de interoperabilitate stabilite.

Militarii români participă în cadrul Grupului de Luptă din Polonia pentru asigurarea prezenței înaintate consolidate în flancul Nord-Estic al Alianței NATO, alături de partenerii americani, britanici și croați, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului de la Varșovia.

Ştiri Recomandate

Test cu drona PHASA-35 care are autonomie de până la un an de zile
Nicolae Ciucă: Militarul nu trebuie să mai fie pe ultima linie a grilei de salarizare
Preşedintele Bashar al-Assad se angajează să continue ofensiva în nord-vestul Siriei
Trupele daneze vor reveni la baza irakiană Al-Asad pe 1 martie
Nicolae Ciucă a primit aviz pozitiv pentru funcția de ministru al Apărării
Șeful NATO respinge apelul lui Emmanuel Macron de a pune Franța în centrul strategiei europene de apărare
Cel puţin 24 de morţi şi 18 răniţi, într-un atac asupra unui sat din Burkina Faso
Talibanii anunţă finalizarea acordului cu SUA