Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Armata română se va implica pentru a preveni infracțiunile silvice
04 apr, 15:03
Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat noile prevederi ale Ordonanței Militare Nr. 7. Astfel, printre măsurile impuse de Guvern în combaterea epidemiei de COVID-19, la solicitarea Ministerului Mediului, a fost introdus un articol în ordonanță pentru a preveni infracțiunile silvice.
Armata română, sursă foto: MApN Facebook

Astfel, ministrul Marcel Vela a anunțat că personalul MApN, împreună cu cel al MAI și Garda Forestieră, vor participa la acțiuni de control pentru a preveni infracțiunile silvice.

„La solicitarea domnului ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor, domnul Costel Alexe, am introdus în Ordonanța Militară un articol pentru a preveni infracțiunile silvice în această perioadă.

Personalul Gărzilor Forestiere, teritoriale sau județene, ori cu atribuții de control sau pază pe linie silvică vor participa în dispozitivele de ordine publică și control al circulației pe toate drumurile publice, din zona de competență, împreună cu personalul Ministerului Afacerilor Interne și al Ministerului Apărării Naționale, în vederea desfășurării activității și controalelor specifice pe linie de control silvic.

Controalele specifice se vor face în punctele de control existente în funcție de personalul disponibil la nivelul gărzilor forestiere sau cu atribuții de control și de pază pe linie silvică”, a conchis ministrul Marcel Vela.

Acesta a precizat că Ordonanța Militară numărul 7 va fi publicată în cursul acestei zile în Monitorul Oficial.

Articolul din Ordonanța Militară Numărul 7 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19, care face referire la infracțiunile silvice:

Art. 17. — (1) Personalul gărzilor forestiere teritoriale și județene sau cu atribuții de control/de pază pe linie silvică va participa în dispozitivele de ordine publică și control al circulației pe drumurile publice, împreună cu personalul Ministerului Afacerilor Interne și al Ministerului Apărării Naționale, în vederea desfășurării activităților/controalelor specifice pe linie de control silvic.

(2) Controalele specifice se fac în punctele de control existente, în funcție de personalul disponibil la nivelul gărzilor forestiere sau cu atribuții de control/de pază pe linie silvică.

CITEȘTE ȘI: Ministrul Vela a anunțat carantinarea orașului Țăndărei, județul Ialomița


Ştiri Recomandate

Rușii se laudă că noile Su-57 pot zbura 'singure'. O nouă perdea de fum a Moscovei?
Putin cere Consiliului de Securitate o poziție finală după retragerea SUA din Tratatul Cer Deschis
Jurnaliști uciși la Kabul
Disensiuni în Guvernul Italiei cu privire la achiziția de avioane F-35
US Army a comandat rachete Hydra-70
Taiwan confirmă achiziția sistemului de rachete Harpoon Block II
Marea Britanie, îngrijorată de transferul avioanelor rusești în Libia
Guvernatorul din Minnesota va 'mobiliza în totalitate' Garda Naţională