Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Program Piranha 5. Primul lot de transportoare blindate, livrat până în februarie 2020
09 dec 2019 / 11:53
După ce a plătit milioane de euro penalități, General Dynamics susține că este în grafic cu livrările de blindate Piranha 5. 

Potrivit reprezentanților producătorului american, Armata României va recepționa primele 36 de transportoare până în februarie 2020. Inițial, acestea ar fi trebuit livrate la începutul acestui an, însă Armata le-a respins din cauza unor probleme la turelă și la sistemul de comunicații, potrivit unui material realizat de jurnalistul Adelin Perișor, potrivit stiri tvr.ro.

 Un blindat Piranha 5 este testat în poligonul din Burglen din Elveția. Aici sunt verificate toate blindatele construite de General Dynamics și care urmează să fie livrate în România.

Trei transportoare blindate Piranha 5 sunt deja încărcate în camioane și urmează să fie trimise în țară chiar săptămâna aceasta. Potrivit producătorului, Armata va avea 23 de mașini de luptă din primul lot de 36. În total, Armata română va avea 227 de transportoare blindate, în valoare de 868 de milioane de euro.

General Dynamics a plătit deja 8,5 milioane de euro pentru că a întârziat cu aproape un an livrarea primului lot. Inițial, blindatele aveau probleme cu turela de 30 de mm și cu sistemul de comunicații.

Partenerul din România al General Dynamics este Uzina Mecanică din București. Aici au fost construite 2 stații moderne de sablare și vopsire, iar câteva zeci de muncitori au fost pregătiți de specialiștii elvețieni. În timp, participarea românească va crește în consistență.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

EXCLUSIV
Noul desen al prezenței US Army în Europa: În România ar putea ajunge brigada Stryker iar Polonia va plăti ea costurile prezenței SUA
Zeci de răniţi în urma unei explozii puternice în portul Beirut - Video
Pentagonul anunță că a testat cu succes o rachetă intercontinentală
Belarus îşi mobilizează o parte din rezerviști de teama unei intervenții a Rusiei
China avertizează SUA să nu deschidă ''cutia Pandorei'' în disputa TikTok
Reuniune de urgenţă a Consiliului Suprem de Apărare din Liban după exploziile de la Beirut
Mercenari ruşi arestaţi în Belarus: Lukaşenko denunţă o tentativă de a 'organiza un masacru' la Minsk
Sistemul de apărare împotriva rachetelor, Iron Dome va fi construit și instalat și în Statele Unite
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro