Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Program Piranha 5. Primul lot de transportoare blindate, livrat până în februarie 2020
09 dec 2019 / 11:53
După ce a plătit milioane de euro penalități, General Dynamics susține că este în grafic cu livrările de blindate Piranha 5. 

Potrivit reprezentanților producătorului american, Armata României va recepționa primele 36 de transportoare până în februarie 2020. Inițial, acestea ar fi trebuit livrate la începutul acestui an, însă Armata le-a respins din cauza unor probleme la turelă și la sistemul de comunicații, potrivit unui material realizat de jurnalistul Adelin Perișor, potrivit stiri tvr.ro.

 Un blindat Piranha 5 este testat în poligonul din Burglen din Elveția. Aici sunt verificate toate blindatele construite de General Dynamics și care urmează să fie livrate în România.

Trei transportoare blindate Piranha 5 sunt deja încărcate în camioane și urmează să fie trimise în țară chiar săptămâna aceasta. Potrivit producătorului, Armata va avea 23 de mașini de luptă din primul lot de 36. În total, Armata română va avea 227 de transportoare blindate, în valoare de 868 de milioane de euro.

General Dynamics a plătit deja 8,5 milioane de euro pentru că a întârziat cu aproape un an livrarea primului lot. Inițial, blindatele aveau probleme cu turela de 30 de mm și cu sistemul de comunicații.

Partenerul din România al General Dynamics este Uzina Mecanică din București. Aici au fost construite 2 stații moderne de sablare și vopsire, iar câteva zeci de muncitori au fost pregătiți de specialiștii elvețieni. În timp, participarea românească va crește în consistență.

Ştiri Recomandate

Avionul Su-57 a pierdut bătălia aeriană cu F-22 și F-35. Superioritatea aeriană americană îşi spune cuvântul
România, prima reacție după ce Zelenski a spus că ”Bucovina de Nord a fost ocupată de români”
Ministrul de externe ale Turciei a făcut apel la extinderea NATO şi la primirea Georgiei în Alianţa Nord-Atlantică
Mentenanța elicopterelor Armatei Bulgariei, efectuată de Airbus în România
UE pune bazele Armatei europene și anunță capabilități militare complementare cu NATO, dar diferite
Noi imagini cu Next Generation Squad Weapon
Declarație șoc a unui important general rus: Sistemele de apărare rusești împotriva rachetelor nu pot respinge un atac masiv
Boiko Borisov: Bulgaria susține aderarea țărilor din Balcanii de Vest la UE