Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Armata rusă continuă să primească sisteme de rachete Iskander-M deși anunțase că a încheiat această etapă de înzestrare
10 aug, 19:19
Adjunctul ministrului rus al apărării, Aleksei Krivoruchko, a anunțat, pe 10.08.2021, că în dotarea Forțelor Armate a fost introdus încă un complet de nivel brigadă de rachete operativ-tactice Iskander-M.

În cadrul Zilei unice de acceptare a producției militare, desfășurate la Moscova, Krivoruchko a precizat că noul complet de rachete Iskander-M a fost livrat Ministerului rus al Apărării înainte de termen.

Anterior, reprezentanții ruși declaraseră că toate brigăzile de rachete din cadrul Forțelor Terestre au trecut de la complexele de rachete Tochka-U la noile complexe Iskander-M.

Complexele de rachete operativ-tactice Iskander-M au fost dezvoltate de societatea KB Mashynostroienia din Kolomna, parte a holdingului Complexe de mare precizie. Rachetele complexului pot purta focoase nucleare.

Versiunea destinată armatei ruse poate întrebuința două tipuri de rachete: balistice și de croazieră. În mod oficial, bătaia rachetelor complexului Iskander-M este de până la 500 de kilometri.

G Ad:

Comentariul autorului: Anunțul făcut de oficialul Ministerului rus al Apărării este oarecum surprinzător, ținând cont de faptul că trecerea la noile complexe operativ-tactice Iskander-M a fost declarată încheiată.

În prezent, Forțele Armate ale Federației Ruse dispun de 13 brigăzi de rachete Iskander-M, din care 12 la Forțele Terestre și una la Trupele de Apărare de Coastă ale Flotei din Marea Baltică.

În cadrul Forțelor Terestre a fost formată câte o brigadă de rachete Iskander-M pentru fiecare armată (una de tancuri și 11 de arme întrunite).

Brigada Flotei din Marea Baltică se află în compunerea corpului de armată al Trupelor de Apărare de Coastă.

Probabil, după modelul Flotei din Marea Baltică sunt în curs de constituire brigăzi de rachete Iskander-M și pentru corpurile de armată de la celelalte flote. Astfel, ar trebui ca Flota din Marea Neagră, Flota de Nord și Flota din Oceanul Pacific să primească rachete de acest tip.

Ținând cont de priorități și de eficiența noilor complexe de rachete Iskander-M, ar fi normal ca noul complet de brigadă să fie livrat Corpului 22 Armată - Simferopol al Flotei ruse din Marea Neagră.

 

 

 

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Imagini dramatice cu prăbușirea avionului F-35 în momentul decolării de pe portavionul HMS Queen Elizabeth (VIDEO)
Menținerea aeronavelor MiG-29 și Su-27 în stare operațională devine o povară tot mai mare pentru Ucraina
Călătorie cu peripeții prin vestul Africii a unui convoi militar francez
Bogdan Aurescu va reitera necesitatea descurajării și apărării în mod coerent a întregului Flanc Estic, la reuniunea miniștrilor afacerilor externe ai NATO
John Bolton, apel pentru desființarea Transnistriei. Influența Rusiei poate fi combătută prin eliminarea conflictelor înghețate
Ucraina emite o nouă atenţionare cu privire la desfăşurările de trupe ruse: Aliaţii noştrii să acţioneze repede pentru a descuraja Rusia de la o invazie
Pentagonul anchetează un atac aerian american din 2019 în Siria, în urma căruia mai mulți civili au fost uciși
Humvee-urile armatei SUA ar putea primi o nouă şansă. O versiune cu propulsie hibridă este luată în calcul din compania AM General
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro