Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Armata SUA își dorește să primească stații de tragere la distanță cu sistem de direcționare automată
26 iul, 16:53
Armata SUA urmează să primească arme de tragere la distanță echipate cu un sistem de direcționare automată, în conformitate cu noile date de înzestrare cuprinse în Programul comun de arme de calibru mic.

Armata vrea să utilizeze tehnologia de ultimă generație, comparabilă cu cea dintr-un joc video, dar aplicată în viața reală, pentru a spori eficacitatea misiunii stațiilor de luptă la distanță existente (RCW) cu un sistem automat de direcționare.

Potrivit unui raport recent al Programului comun de arme de calibru mic (JSSAP), noul sistem de senzori va efectua detectarea în timp real a țintei, identificarea și urmărirea prin intermediul calculatorului și creșterea preciziei. Componenta activă de detectare a țintei caută în permanent în câmpul vizual profilele de țintă cunoscute și le marchează pentru evaluarea instantanee de către trăgător.

Pe lângă creșterea probabilității de lovire, noul RCW cu un sistem automat de direcționare a focului va oferi succesul pe câmpul de luptă din prima luptă. Datorită algoritmilor automați pentru identificare și urmărire a țintelor, noul sistem asigură lovirea mai rapidă și mai precisă a țintei, reducând astfel probabilitatea ca partea adversă să poată contracara. Soldații ar fi capabili să detecteze instantaneu țintele cu ajutorul computerelor pentru a spori rata de supraviețuire.

Potrivit raportului JSSAP, adjudecarea contractului se așteaptă a fi încheiată până la finalul trimestrului al treilea 2019.

Vezi și: Armata SUA cumpără lansatoare automate de grenade Mk 19

Ştiri Recomandate

Portavionul Prince of Wales al Royal Navy a fost lansat la apă
Iranul ameninţă să transforme într-un ''câmp de luptă'' orice ţară care îl atacă
Parlamentul ucrainean a adoptat o lege cu privire la elaborarea unui plan de apărare în caz de agresiune sau conflict armat
Rusia, o putere militară susţinută cu bani de către China
Pentagonul dispune de o strategie care îi permite să distrugă sistemul de apărare aeriană al Rusiei din Kaliningrad
Rusia își extinde flota de spărgătoare de gheață
Donald Trump anunţă cele mai dure sancţiuni contra Iranului
Rusia a lansat mari manevre militare anuale, care mobilizează 128.000 de militari