Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Armata SUA își dorește să primească stații de tragere la distanță cu sistem de direcționare automată
26 iul 2019 / 16:53
Armata SUA urmează să primească arme de tragere la distanță echipate cu un sistem de direcționare automată, în conformitate cu noile date de înzestrare cuprinse în Programul comun de arme de calibru mic.

Armata vrea să utilizeze tehnologia de ultimă generație, comparabilă cu cea dintr-un joc video, dar aplicată în viața reală, pentru a spori eficacitatea misiunii stațiilor de luptă la distanță existente (RCW) cu un sistem automat de direcționare.

Potrivit unui raport recent al Programului comun de arme de calibru mic (JSSAP), noul sistem de senzori va efectua detectarea în timp real a țintei, identificarea și urmărirea prin intermediul calculatorului și creșterea preciziei. Componenta activă de detectare a țintei caută în permanent în câmpul vizual profilele de țintă cunoscute și le marchează pentru evaluarea instantanee de către trăgător.

Pe lângă creșterea probabilității de lovire, noul RCW cu un sistem automat de direcționare a focului va oferi succesul pe câmpul de luptă din prima luptă. Datorită algoritmilor automați pentru identificare și urmărire a țintelor, noul sistem asigură lovirea mai rapidă și mai precisă a țintei, reducând astfel probabilitatea ca partea adversă să poată contracara. Soldații ar fi capabili să detecteze instantaneu țintele cu ajutorul computerelor pentru a spori rata de supraviețuire.

Potrivit raportului JSSAP, adjudecarea contractului se așteaptă a fi încheiată până la finalul trimestrului al treilea 2019.

Vezi și: Armata SUA cumpără lansatoare automate de grenade Mk 19

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

'Platforma Crimeea'. Ucraina propune țărilor din regiunea Mării Negre cooperare pentru a contracara militarizarea rusă
România răspunde apelului Libanului. Două aeronave ale Forţelor Aeriene Române vor transporta opt tone de materiale medicale
Discuţii despre numărul de militari americani ce urmează a fi dislocaţi suplimentar în România
Un avion de pasageri al Air India s-a rupt în două la aterizare (Video)
Un avion rusesc Su-27 a interceptat aeronave US Air Force peste Marea Neagră
E oficial: Aerostar Bacău devine Centru de Mentenanţă pentru F-16
România îşi reafirmă sprijinul deplin pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Georgiei
Klaus Iohannis a promulgat 'Legea veteranilor'. Beneficiile de care vor dispune militarii români din teatrele de operații
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro