Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Războiul din Siria: Armata turcă a distrus un sistem de apărare rusesc Panțir-S1 (Video)
29 feb, 12:19
Turcia a bombardat vineri, folosind drone, mai multe vehicule blindate aflate în apropiere de Idlib, printre care şi un sistem de apărare aeriană Panţîr-S1, oferit armatei siriene de către Rusia. Bombardamentele fiind un răspuns la uciderea a 34 de militari turci de către forțele regimului lui Bashar al-Assad.

Forțele Armate turce (TSK) au efectuat atacuri aeriene împotriva elementelor regimului Assad din regiunea siriană Idlib.Oficialii turci au raportat că în timpul atacurilor aeriene au fost distruse cinci elicoptere siriene, 23 de vehicule blindate, 23 de piese de artilerie, un sistem de rachete Buk-M1-2 și un sistem de apărare aeriană Pantsir-S1.

Mass-media turcă a prezentat mai multe imagini în care se poate observa cum o aeronavă fără pilot (unmanned aerial vehicle - UAV) a Turciei a distrus în apropiere de Idlib un sistem de rachete Panţîr-S1, în timpul atacului de vineri asupra țintelor armatei siriene.

Informațiile apărute în mass-media turcă indică faptul că, cu câteva momente înainte de impact, radarul sistemului de apărare Panţîr-S1 era activ, ceea ce indică faptul că sistemul nu a reușit să intercepteze rachetă trasă de drona armatei turce.

Forțele de apărare antiaeriană ale Siriei ar dispune de aproximativ 30 de sisteme de rachete Panţir. De asemenea, Rusia și-a fortificat baza aeriană siriană Hmeimim cu sisteme Panţir, pentru a opri atacurile aeriene.

Ştiri Recomandate

Exerciţii de luptă pe mare pentru întărirea capacităţii de reacţie a Forţelor Navale Române
Coronavirus | Amelie de Montchalin: China şi Rusia nu trebuie să instrumentalizeze ajutoarele pe care le oferă
Forțele armate ucrainene au primit mai multe tancuri T-80 modernizate (Foto)
Linie telefonică TELVERDE destinată veteranilor și văduvelor de război
Marina SUA, contract cu compania Raytheon pentru actualizarea programului de rachete Tomahawk
Serbia ar urma să vândă 282 de tancuri T-55 modernizate către Pakistan
Coronavirus. Airbus a creat un pod aerian între China și Spania pentru echipamente medicale
Australia începe construcția unei noi nave din clasa Arafura