Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Armata ucraineană a chemat 7.000 de rezerviști pentru a participa la exercițiul „Eforturi comune 2020”
Generalul-maior Anatoliy Barghilevich, comandantul Apărării Teritoriale - structură subordonată Comandamentului Forțelor Terestre ucrainene, a informat că în cadrul exercițiului “Eforturi comune 2020”, un rol decisiv va fi jucat de organele de conducere a unităților militare de apărare teritorială.

Este planificată desfășurarea întregului sistem al apărării teritoriale, de la nivelul strategic, până la cel tactic. De asemenea, în aproape toate regiunile Ucrainei vor fi activate statele majore ale zonelor și raioanelor de apărare teritorială, conduse de șefii administrațiilor de stat regionale și raionale.

Conform comunicatului Ministerului Apărării, obiectivul principal în privința apărării teritoriale va fi de a verifica viabilitatea sistemului de comandă și conducere (sistemul C2), urmărindu-se, în special, identificarea punctelor slabe și a punctelor tari. Este planificată convocarea a aproximativ 7.000 de rezerviști, care vor fi implicați în activități practice, inclusiv executarea de misiuni comune cu alte componente din sectorul de securitate și apărare, printre care Garda Națională și Poliția.

Comentariul autorului: Exercițiul de comandament și stat major de nivel strategic “Eforturi comune 2020” constituie de fapt o trecere a Forțelor Armate ucrainene la un nivel ridicat de operativitate, datorită amenințării create de exercițiul “Caucaz 2020” executat de trupele ruse în Regiunea Militară Sud, adiacentă sudului și estului Ucrainei.

Numărul de rezerviști convocați - 7.000, pare mare, dar în actualul context este unul normal, având în vedere că în fiecare regiune vor fi chemate aproximativ 300 de persoane, efectivul aproximativ al unui batalion de apărare teritorială.

Inițial, exercițiul “Eforturi comune 2020” trebuia să înceapă pe 14 septembrie, dar în urma anunțului Rusiei că exercițiul său este planificat pentru perioada 21 – 26 septembrie, Ucraina a amânat data de începere a exercițiului. În prezent, trupele ucrainene implicate în activități se află în poligoane și execută antrenamente, unele dintre ele în comun cu militari americani.

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

România a primit încă două F-16. Țara noastră ajunge la 16 avioane de vânătoare F-16
Securitate energetică: Statul român vrea să preia 50% din perimetrul de gaze Neptun Deep din Marea Neagră
Experții români și americani au finalizat testele de acceptanță a primului sistem Patriot. Militarii vor urma o etapă de instruire
Lukașenko cere militarilor să lase protestatarii 'fără mâini' și avertizează că nu va 'lua prizonieri'
Situația de securitate în Donbas se deteriorează din nou. Doi militari ucraineni au fost uciși
UE este pregătită să ofere ajutor Greciei și Turciei după cutremurul din Egee
EXCLUSIV
Gazul European: Provocări europene și riscuri naționale (II) Drumul de ales
Statele Unite, dispuse să vândă 50 de avioane F-35 către Emiratele Arabe Unite
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro