Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Atacatorul de la Baza Corpus Christi avea legături cu Al Qaeda
25 mai, 15:44
FBI a anunțat că a reușit identificarea atacatorului de la Baza Corpus Christi care a fost ucis în schimbul de focuri cu personalul de pază.

Bărbatul care a fost ucis în timpul asaltului asupra Bazei Aeriano Navală din Texas se numește, conform FBI, Adam Salim Alsahli, în vârstă de 20 de ani, originar din Siria și era simpatizant al grupării Al Qaeda, transmite USNI News.

Bărbatul a încercat să pătrundă în baza militară având asupra sa o armă de asalt. În schimbul de focuri cu atacatorul, un militar care asigura paza bazei a fost rănit superficial și după ce a primit la spital îngrijiri medicale a fost lăsat să plece. 

Poliția din Corpus Christi și FBI au efectuat o percheziție la domiciliul atacatorului, a informat KRIS 6 News.

2. -imagine fara descriere- (adam_alsahli_texas_93795300.jpg)

Originar din Siria, rezidentul american a făcut mai multe postări pe social media în sprijinul unor grupuri precum AQAP (n.red. - Al-Qaeda din Peninsula Arabică), a informat CNN. Al-Qaeda din Peninsula Arabică, cunoscută și sub numele de Ansar al-Sharia în Yemen, este un grup islamist militant activ în principal în Yemen și Arabia Saudită, care face parte din rețeaua Al-Qaeda. Este considerată cea mai activă dintre ramurile Al-Qaeda care au apărut după slăbirea conducerii centrale.

 

Autoritățile nu au explicat care a fost motivul pentru Alsahli a atacat Baza Corpus Christi. Ofițerul coordonator al operațiunii FBI, Leah Greeves, a declarat că autoritățile caută o a doua persoană care ar fi fost implicată în atac, dar nu a oferit detalii suplimentare.

Baza Aeriano Navală Corpus Christi găzduiește cele patru escadrile de antrenament unde se pregătesc piloții US Navy, US Marine Corps, US Cost Guard, dar și militari străini.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

UN F-16 AL TURCIEI A DOBORÂT UN SU-25 AL ARMENIEI
Sursă foto: MoD of The Republic of Armenia Facebook
EXCLUSIV
Ambasadorul Armeniei în România: Blitzkrieg-ul azer în Nagorno-Karabakh, susținut de Turcia, a eșuat
Bulgaria stă la mâna Rusiei pentru repararea avioanelor MiG-29
Nagorno-Karabah | Armenia, dispusă să folosească sisteme Iskander dacă Turcia trimite avioane F-16 în sprijinul azerilor
Rusia a început producția în serie a noilor elicoptere Mi-28NM
Germania atacă Rusia la ONU pentru otrăvirea lui Aleksei Navalnîi
Furie în Irak după uciderea a şapte civili, femei şi copii, într-un atac anti-american
Bani europeni şi elicoptere americane. Italia tânjeşte la programul de elicoptere Future Vertical Lift (FVL) al Statelor Unite
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro