Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Au fost găsite resturile avionului C-130 Hercules al Forțelor Armate din Chile
12 dec 2019 / 20:04
Resturile de avion şi rămăşiţele umane găsite în mare la locul dispariţiei unui avion de transport militar chilian, cu 38 de persoane la bord, între extremitatea sudică a continentului american şi Antarctica, a anunţat joi ministrul chilian al apărării, Alberto Espina, transmite AFP, preluat de Agerpres.

"Starea în care au fost găsite resturile de avion face practic imposibil să existe supravieţuitori ai acestui accident aerian", a afirmat Arturo Merino, comandantul forţelor aeriene (FACH), într-o conferinţă de presă la baza de la Punta Arenas, situată de 3.000 km sud de capitala Santiago. Meroni a mai spus că, "cel mai probabil, (rămăşiţele umane) aparţin pasagerilor avionului C-130". Miercuri au fost găsite rămăşiţe umane şi resturi de avion la 30 km de ultima poziţie cunoscută a avionului, un aparat Hercules C-130.

Acesta decolase luni de la baza Chabunco din Punta Arenas, la ora locală 16.55 (19.55 GMT), spre baza antarctică Eduardo Frei, dar contactul a fost "pierdut" la 18.13 (21.13 GMT), potrivit unui comunicat al forţelor aeriene.

 

Zonă periculoasă

 


Avionul survola în acel moment strâmtoarea Drake, care desparte continentul american de Antarctica, zonă temută de marinari din cauza condiţiilor meteo extreme.

În apele acestei strâmtori, între oceanele Pacific şi Atlantic, şi-au pierdut viaţa peste 10.000 de marinari şi s-au scufundat în jur de 800 de nave începând din secolul al XVII-lea.

La operaţiunile de căutare din ultimele zile au luat parte peste 20 de avioane şi 15 nave, din Chile, Argentina, Uruguay, Brazilia şi SUA.

La bord se aflau 17 membri de echipaj şi 21 de pasageri, printre care 15 militari ai FACH, trei ai forţelor terestre, doi angajaţi ai unei firme private de construcţii şi un funcţionar al Universităţii din Magallanes. Aceştia urmau să efectueze "misiuni de sprijin logistic", în special de verificare a unui oleoduct flotant de alimentare cu carburant a bazei antarctice Eduardo Frei, cea mai importantă a statului Chile.

Vezi și: Un avion militar chilian C-130 Hercules cu 38 de persoane la bord a dispărut

Ştiri Recomandate

România, prima reacție după ce Zelenski a spus că ”Bucovina de Nord a fost ocupată de români”
Avionul Su-57 a pierdut bătălia aeriană cu F-22 și F-35. Superioritatea aeriană americană îşi spune cuvântul
Rusia continuă să-și consolideze legăturile cu Republica Laos. Moscova a livrat un lot de tancuri T-72B1
Ministrul de externe ale Turciei a făcut apel la extinderea NATO şi la primirea Georgiei în Alianţa Nord-Atlantică
Mentenanța elicopterelor Armatei Bulgariei, efectuată de Airbus în România
UE pune bazele Armatei europene și anunță capabilități militare complementare cu NATO, dar diferite
Noi imagini cu Next Generation Squad Weapon
Declarație șoc a unui important general rus: Sistemele de apărare rusești împotriva rachetelor nu pot respinge un atac masiv