Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Au fost găsite resturile avionului C-130 Hercules al Forțelor Armate din Chile
12 dec 2019 / 20:04
Resturile de avion şi rămăşiţele umane găsite în mare la locul dispariţiei unui avion de transport militar chilian, cu 38 de persoane la bord, între extremitatea sudică a continentului american şi Antarctica, a anunţat joi ministrul chilian al apărării, Alberto Espina, transmite AFP, preluat de Agerpres.

"Starea în care au fost găsite resturile de avion face practic imposibil să existe supravieţuitori ai acestui accident aerian", a afirmat Arturo Merino, comandantul forţelor aeriene (FACH), într-o conferinţă de presă la baza de la Punta Arenas, situată de 3.000 km sud de capitala Santiago. Meroni a mai spus că, "cel mai probabil, (rămăşiţele umane) aparţin pasagerilor avionului C-130". Miercuri au fost găsite rămăşiţe umane şi resturi de avion la 30 km de ultima poziţie cunoscută a avionului, un aparat Hercules C-130.

Acesta decolase luni de la baza Chabunco din Punta Arenas, la ora locală 16.55 (19.55 GMT), spre baza antarctică Eduardo Frei, dar contactul a fost "pierdut" la 18.13 (21.13 GMT), potrivit unui comunicat al forţelor aeriene.

 

Zonă periculoasă

 


Avionul survola în acel moment strâmtoarea Drake, care desparte continentul american de Antarctica, zonă temută de marinari din cauza condiţiilor meteo extreme.

În apele acestei strâmtori, între oceanele Pacific şi Atlantic, şi-au pierdut viaţa peste 10.000 de marinari şi s-au scufundat în jur de 800 de nave începând din secolul al XVII-lea.

La operaţiunile de căutare din ultimele zile au luat parte peste 20 de avioane şi 15 nave, din Chile, Argentina, Uruguay, Brazilia şi SUA.

La bord se aflau 17 membri de echipaj şi 21 de pasageri, printre care 15 militari ai FACH, trei ai forţelor terestre, doi angajaţi ai unei firme private de construcţii şi un funcţionar al Universităţii din Magallanes. Aceştia urmau să efectueze "misiuni de sprijin logistic", în special de verificare a unui oleoduct flotant de alimentare cu carburant a bazei antarctice Eduardo Frei, cea mai importantă a statului Chile.

Vezi și: Un avion militar chilian C-130 Hercules cu 38 de persoane la bord a dispărut

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

EXCLUSIV
Noul desen al prezenței US Army în Europa: În România ar putea ajunge brigada Stryker iar Polonia va plăti ea costurile prezenței SUA
Zeci de răniţi în urma unei explozii puternice în portul Beirut - Video
Pentagonul anunță că a testat cu succes o rachetă intercontinentală
Belarus îşi mobilizează o parte din rezerviști de teama unei intervenții a Rusiei
China avertizează SUA să nu deschidă ''cutia Pandorei'' în disputa TikTok
Reuniune de urgenţă a Consiliului Suprem de Apărare din Liban după exploziile de la Beirut
Mercenari ruşi arestaţi în Belarus: Lukaşenko denunţă o tentativă de a 'organiza un masacru' la Minsk
Sistemul de apărare împotriva rachetelor, Iron Dome va fi construit și instalat și în Statele Unite
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro