Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Avioane F-15 ale US Air Force, la un pas de coliziune cu parașutiști. Incident aviatic
13 sep, 11:17
Două avioane americane F-15 au fost aproape să intre în coliziune cu doi paraşutişti în apropiere de Cambridgeshire, Marea Britanie.
 F-15E Strike Eagle, Sursă foto: USAF

Incidentul a avut loc pe data de 17 aprilie, dar informația a apărut abia acum în presă, relatează britanicii de la The Guardian.

Camera de filmat ataşată de casca unuia dintre paraşutiştii implicaţi în incident arată un avion F-15 zburând la mică distanţă sub ei, în timp ce aceştia se aflau în cădere, având o viteză de peste 190km/h.

Aflate sub controlul aerian al autorităţilor britanice responsabile în acest sens, cele două aeronave au fost redirecţionate în timpul zborului pe un alt traseu aerian pentru a evita un avion de realimentare.

 

Piloții au intrat cu avioanele F-15 în spațiul aerian al unui centru de parașutism

 

Aflate iniţial sub controlul aerian al unităţii Foţelor Aeriene Regale (RAF) Coningsby, cu baza în Lincolnshire, avioanele au intrat, după schimbarea traiectoriei, în raza de control a unităţii RAF Lakenheath, cu baza în Suffolk, infromează Mediafax.

Perioada de timp dintre pierderea conexiunii cu cea dintâi unitate şi reconectarea cu cea de-a doua unitate a fost principala cauză a incidentului, astfel încât cei doi piloţi nu au putut fi anunţaţi de pătrunderea în spaţiul aerian al centrului de paraşutism Chatteris.

Comisia britanică Airprox, responsabilă de monitorizarea şi raportarea situaţiilor de proximitate aeriană, adică incidente de apropiere periculoasă cu aeronave, a transmis că procedurile şi reglementările nu au fost respectate; astfel, deşi cei doi piloţi nu au fost informaţi cu privire la zborul paraşutiştilor, aceştia ar fi trebuit să evite zona respectivă sau să întrebe controlorii de trafic aerian.

Ştiri Recomandate

Rusia avertizează Grecia că poate avea soarta kurzilor
Armata română ar putea fi inclusă de SUA în testarea capacității de a transfera rapid o forță mare de luptă în Europa
Testarea armelor dronei de atac Ohotnik (Vânătorul), anunțată în Rusia
Rusia: Trei diplomați americani au fost reținuți în gara Severodvinsk
Militarii din Brigada 15 Mecanizată 'Podu Înalt' au efectuat trageri de luptă
Rusia va executa ample manevre militare cu rachete balistice
Noul tun XM913 calibru 50 mm Bushmaster pentru vehiculele Bradley
Doi jihadiști belgieni au evadat dintr-o închisoare din Siria