Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Avioane F-35 israeliene au zburat deasupra Siriei fără să fie observate de sistemele S-400 și S-300
18 sep 2019 / 17:07
Piloții israelieni au zburat peste Damasc trecând neobservați de sistemele de apărare antiaeriană S-300 și S-400 lăudate ca fiind cele mai avansate sisteme din lume, transmite avia.pro.

Publicația israeliană "NZIV", citând o serie de surse militare, a dezvăluit ruta de zbor a aeronavelor militare israeliene, care au lovit în partea de est a Siriei, la granița cu Irakul. După cum s-a dovedit, avioanele forțelor aeriene israeliene și, potrivit unor surse, poate fi vorba despre F-35, nu numai că au intrat în spațiul aerian sirian, ci au zburat câteva sute de kilometri, fiind în zona de detectare și distrugere sistemelor antiaeriene rusești S-400 și a celor siriene S-300.

(w670) 

Următorul atac al Forțelor Aeriene Israeliene a pus din nou îndoială asupra eficacității sistemelor de apărare aeriană rusă după ce două avioane de luptă israeliene au reușit să traverseze spațiul aerian sirian neîntrerupt cu o zi înainte. Având în vedere faptul că Rusia l-a avertizat anterior pe Netanyahu despre disponibilitatea de a răspunde în mod corespunzător, aeronavele militare israeliene pur și simplu nu au fost observate de sistemele de apărare aeriană.

Ar trebui menționat faptul că, de asemenea, aeronavele de luptă rusești nu s-au ridicat pentru interceptarea avioanelor F-35 israeliene, ceea ce poate indica inutilitatea folosirii sistemelor de detecție și distrugere a țintelor pe care Rusia se folosește în Siria.

Despre rezultatele atacului israelian puteți citi în link-ul de mai jos.

Vezi și: Combatanţi pro-iranieni, ucişi în atacuri la graniţa irakiană

Ştiri Recomandate

Strategie Naţională de Apărare a Ţării: Federaţia Rusă încearcă să‐şi consolideze statutul de putere în plan regional
Comemorarea protestului din piaţa Tiananmen la Hong Kong, forţele de ordine au făcut arestări
Fost şef al MI6: Pandemia cauzată de COVID-19 este rezultatul scăpării accidentale a virusului dintr-un laborator din Wuhan
Prezenţa militară sporită a Rusiei în Siria. Convoi rusesc de blindate, blocat de o patrulă militară americană (Foto/Video)
Michael White, un fost soldat american deţinut în Iran aproape 2 ani, a fost eliberat
Rusia monitorizează lansările de rachete de pe teritoriul SUA cu ajutorul unor sateliţi, parte din Sistemul unificat "Cupola"
Rușii reacționează după acuzele de 'clonare' a navelor portelicopter franceze Mistral
Trei minori, cercetaţi pentru activităţi de terorism. Aeroportul Henri Coandă- printre ţintele vizate