Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Avioanele de luptă ale Israelului au lovit Fâșia Gaza
17 aug 2019 / 10:31
Avioane de luptă israeliene au lovit sâmbătă dimineaţă obiective ale mai multor grupări militante din Fâşia Gaza, în replică la un atac cu rachete anterior din enclava palestiniană care a lovit sudul Israelului.

Avioanele de luptă israeliene au lovit o instalaţie militară care aparţinea mişcării Hamas în estul oraşului Gaza, şi o altă instalaţie militară din centrul teritoriului, pentru relatărilor din media. 

Locuitorii din estul şi centrul Fâşiei Gaza au declarat că au auzit zgomotele provocate de avioane ale armatei israeliene. Nu s-au semnalat răniţi sau pagube materiale. 

Vineri seară, trei rachete au fost lansate din Fâşia Gaza în sudul Israelului, unde două dintre ele au fost interceptate de sistemul Iron Dome al armatei israeliene, iar a treia a căzut pe un teren viran. 

Media israeliene au relatat că nu s-au înregistrat răniţi sau pagube materiale. Totuşi, nimeni nu a revendicat lansarea celor trei rachete în sudul Israelului. 

Tensiunile dintre Israel şi palestinieni s-au amplificat în ultimele două zile, după ce doi adolescenţi, care au înjunghiat un poliţist israelian în Oraşul Vechi din Ierusalim, au fost ucişi joi. 

Vineri după-amiază, un palestinian a lovit cu o maşină doi israelieni şi i-a rănit în oraşul Bethleem din Cisiordania. Un poliţist l-a împuşcat mortal pe şoferul maşinii. Totodată, cel puţin 63 de palestinieni au fost răniţi, între care 32 împuşcaţi cu muniţie de război, în timpul ciocnirilor cu soldaţi palestinieni în estul Fâşiei Gaza, în apropierea frontierei cu Israelul, susţin medici locali. 


Ştiri Recomandate

Turcia se retrage din negocierile pentru avioanele rusești Su-35 și Su-57
EXCLUSIV
Donald Trump își adună aliații care să îi apere spatele. Numire controversată la spionaj
Bazei 90 Transport Aerian, o unitate de elită a României. Generalul Stănciulescu: S-au efectuat modernizări cu fonduri naționale și internaționale
Rusia încearcă să 'împingă' Norvegia din Svalbard și acuză Oslo de activități anti-rusești
Egiptul ridică un zid înalt de-a lungul frontierei cu Fâșia Gaza
Rusia se opune unei declarații de încetare a focului în Siria. Schimburi de insulte la ONU
Două bombardiere rusești Tu-22M3 pe distanţe lungi au survolat Marea Neagră