Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Avioanele Gripen maghiare, activitate intensă în statele baltice
16 aug, 10:00
Ungaria a oferit publicității informații despre desfășurarea misiunii avioanelor Gripen în țările baltice.

Avioanele Gripen ale Ungariei, care desfășoară misiuni de poliție aeriană în statele baltice, au avut zeci de solicitări de intervenție de la începutul misiunii care a debutat în luna mai, a informat generalul Csaba Ugrik, comandantul misiunii.

Într-o conferință desfășurată în Lituania, generalul maghiar a precizat că avioanele de luptă ale Ungariei au efectuat peste 370 de decolări și au înregistrat peste 400 de ore de zbor în timpul misiunii de poliție aeriană.

Pe lângă interceptări și identificări ale aeronavelor care se apropiau de spațiul aerian al statelor baltice, prezența avioanelor de luptă maghiare în regiune a contribuit la consolidarea securității în Marea Baltică, a mai adăugat generalul Ugrik, potrivit Daily News Hungary.

 

Avioanele Gripen ale Ungariei, testate de ruși

 

Acesta a mai precizat că avioanele Gripen ale Ungariei au interceptat numeroase aeronave de marfă și de recunoaștere, precum  AN-24, AN-26, TU-214R, IL-18, IL-38 și IL-76, dar și bombardiere și avioane de luptă rusești, înclusiv avioane Su-24M, Su-27P, Su-30SM și Su-35S.

Generalul maghiar a subliniat importanța misiunii în cele trei state baltice, care nu dețin aeronave de luptă, poliția aeriană a spațiului lor fiind asigurată de misiuni NATO. Aderarea lor la cea mai puternică alianță militară din istorie a avut loc în 2004. Pe lângă misiunea de poliție aeriană, ungurii au participat și la execiții și antrenamente internaționale în statele baltice.

Începând cu luna mai Ungaria, conduce misiunile de poliție aeriană din statele baltice. Este a doua oară când Budapesta desfășoară astfel de misiuni în zonă. Ungurii au fost ajutați de Spania și Marea Britanie și au trimis patru avioane Gripen la Baza Aeriană Siauliai din Lituania.

 

Ştiri Recomandate

Et tu Quirinus
Comandant iranian: Bazele SUA se află în raza de acţiune a rachetelor iraniene
China construiește platforme militare specializate pentru Thailanda
Atacurile cu drone din Arabia Saudită: Mike Pompeo acuză Iranul
Autorităţile turce vor arestarea a 223 de membri ai personalului militar suspectaţi de legături cu reţeaua lui Gulen
Statele Unite vor acorda Ucrainei 140 de milioane de dolari sub forma unui ajutor militar
Atacuri cu drone în Arabia Saudită. Incendiu uriaș la mai multe instalaţii petroliere (Video)
Spionaj Industrial. Un manager din industria rusă de apărare, arestat în Italia