Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Avionul Su-30 care s-a prăbușit în Rusia ar fi fost doborât accidental de un Su-35
23 sep 2020 / 14:35
Aeronava de vânătoare Su-30 care s-a prăbușit ieri în Rusia în timpul unui zbor de antrenament ar fi fost doborâtă chiar de un ... Su-35 rus.

Subliniem că informația nu e confirmată de surse oficiale, ea a fost prezentată de unele publicații din domeniul apărării.

Ce știm cu certitudine e că în cursul zilei de ieri serviciul de presă al Regiunii Militare Vest din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că un avion de vânătoare de tip Su-30SM s-a prăbușit în Regiunea Tver.

Rușii nu au oferit mai multe informații cu privire la acest incident. Armata rusă s-a rezumat să precizeze că piloții au reușit să se catapulteze, au supraviețuit și o anchetă a fost demarată pentru a identifica cauza accidentului.

 

G Ad:

Su-30, doborât de un Su-35 după o eroare a echipajului de la sol?

 

Așa cum semnala și publicația noastră în materialul de ieri, deși la prima vedere indicii precum catapultarea celor doi piloți și dirijarea avionului de vânătoare către o zonă nelocuită ar putea indica o problemă tehnică a aeronavei, sunt surse care afirmă însă că aeronava Su-30SM a fost doborâtă din greșeală de o altă aeronavă rusă Su-35.

Informația a fost inițial transmisă tocmai de un canal rus al aplicației securizate de chat Telegram, citat de Defense Brief. Potrivit acestora, Su-35 a doborât accidental aeronava Su-30 în timpul manevrelor din cadrul zborurilor de antrenament.

Incidentul este raportat și de către revista Scramble Magazine care transmite că un sistem de armament al aeronavei Su-35 era încărcat dintr-o eroare cu muniție reală și astfel ar fi fost doborât Su-30 în timpul manevrelor de antrenament. Sursa citată precizează că rachetele de pe Su-35 au fost îndepărtate, dar dintr-o eroare a echipajului de la sol, tunul de bord de 30 mm GSH 30-1 al aeronavei nu ar mai fi fost descărcat.

Precizăm din nou că informația nu este confirmată oficial, în prezent sunt speculații venite pe diferite surse militare de apărare.

 

Whoops, Red Star shoots down a Red Star On 22 September 2020, a Russian Federation - Aerospace Forces (RF VKS) Su-30SM...

Publicată de Scramble Magazine pe Miercuri, 23 septembrie 2020
Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

NATO răspunde apelului lui Putin: Rusia nu are nimic de spus pentru că nu ea decide integrarea Ucrainei în Alianță
Eduard Hellvig, în vizită în SUA. Directorul SRI a avut întrevederi cu directorii CIA și FBI
Deja vu. Un F-16 al SUA a pierdut două rezervoare în timpul zborului, amintind de incidentul similar al F-ului românesc
Cursa pentru recuperarea avionului F-35 prăbușit s-a încheiat. Marea Britanie a găsit aeronava pe fundul Mării Mediterane
După lungi ezitări Belarusul recunoaște anexarea ilegală a Crimeei. Lukașenko: Crimeea de a Rusiei de drept
FSB susține că a arestat spioni ai serviciilor ucrainene care ar fi plănuit un atac pe teritoriul Rusiei
Pentagonul spune că orice răspuns al SUA la acțiunile Rusiei în legătură cu Ucraina ar putea fi unul internațional comun
Cibotarul: R. Moldova să nu uite de amenințarea militară directă a trupelor străine. Forțele din Transnistria, comparabile cu Armata Națională
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro