Bătălie aprigă pentru viitoarele submarine ale Poloniei. Coreenii propun KSS-III de ultimă generație și plusează în cooperarea industrială
Submarinul KSS-III este prezentat Poloniei ca parte a programului Orka. Hanwha Group, un conglomerat sud-coreean, a prezentat submarinul KSS-III Batch în timpul expoziţie militare MSPO 2023 de la Kielce ca propunere pentru programul de submarine Orka al Poloniei. Hanwha Ocean urmărește cu mare interes să încheie un parteneriat strategic cu Polonia, punând accentul pe beneficiile militare, industriale și economice pentru Varşovia prin intermediul programului militar Orka.
În cadrul unei conferințe de presă la Hotel Belloto din Varșovia, Hanwha Ocean a prezentat un pachet cuprinzător de propuneri. Compania își propune să prezinte Marinei poloneze submarinul său de ultimă generație și dovedit pe mare KSS-III, contribuind la creșterea securității în Marea Baltică. În plus, Hanwha Ocean a împărtășit viziunea sa pentru Polonia prin stabilirea unui parteneriat industrial puternic, aducând beneficii economice și industriale țării.
,,Suntem pregătiți să oferim submarinul KSS-III, unul dintre cele mai bune din lume, pentru proiectul Orka din Polonia. De asemenea, am dori să împărtășim cu această ocazie viziunea noastră pe termen lung de parteneriat cu Polonia", a declarat vicepreședintele Sung Kyung-Jeong, șeful diviziei internaționale de construcții navale militare a Hanwha Ocean, potrivit Navy Recognition.
Hanwha Group, un conglomerat sud-coreean, a prezentat submarinul KSS-III Batch în timpul expoziţie militare MSPO 2023 de la Kielce ca propunere pentru programul de submarine Orka al Poloniei.
Programul Orka este o inițiativă lansată în 2014 de către Polonia, cu scopul de a achiziționa trei submarine. În mai 2023, Polonia a anunțat oficial reactivarea programului Orka, semnalându-și intenția de a-și spori capacitățile navale. Ministerul polonez al Apărării își propune să doteze Marina poloneză cu noi submarine, iar până în august 2023, 11 potențiali ofertanți și-au exprimat interesul de a participa la program.
Mai multe companii de apărare, inclusiv jucători asiatici și europeni, concurează pentru a furniza submarine pentru programul Orka. Lansarea programului Orka este un pas crucial în consolidarea apărării maritime a Poloniei.
Hanwha Ocean se angajează nu numai să furnizeze submarine de ultimă generație, ci și să desfășoare programe complete de pregătire pentru Marina poloneză.
Polonia ar putea beneficia de un centru local de întreținere şi reparații pentru submarine
În cooperare cu Marina coreeană, instruirea va include cursuri de bază, instruire pentru operarea echipamentelor, instruire tactică cu ajutorul simulatoarelor și instruire la bordul navei pe mare.
Compania notează că Marina coreeană este pregătită să instruiască marinarii polonezi și să împărtășească experiența sa în gestionarea și întreținerea submarinelor. De asemenea, Polonia ar putea dezvolta un centru local de întreținere, reparații și modernizare.
Acest centru nu numai că va oferi asistență tehnică, dar va asigura și livrarea la timp a pieselor de schimb și va înlocui echipamentele învechite.
Prin extinderea activităților sale dincolo de contextul militar, propunerea Hanwha Ocean urmărește să dezvolte un domeniu strategic pentru industria poloneză. Cooperarea merge dincolo de proiectele militare și include parteneriate în sectorul comercial.
De asemenea, compania își exprimă interesul pentru dezvoltarea în comun de tehnologii în domeniul energie regenerabile.
Hanwha Ocean afirmă că societatea își propune să contribuie la creșterea și prosperitatea ambelor țări. Propunerea vizează stimularea întreprinderilor mici și mijlocii locale remarcabile, crearea de locuri de muncă și cooperarea în domeniul dezvoltării de noi tehnologii.
Despre submarinele KSS-III
KSS-III, cel mai recent submarin al Marinei Coreene, are o lungime de aproximativ 90 de metri și un deplasament de 3.600 de tone.
În centrul excelenței tehnologice a KSS-III se află sistemul său inovator de propulsie, care include o baterie litiu-ion avansată și un sistem de propulsie independent de aer (AIP). De fapt, KSS-III se remarcă prin realizarea celei mai lungi perioade de operațiuni submersibile din lume, de peste trei săptămâni, demonstrând astfel rezistența și eficiența sa operațională.
Puterea de foc a submarinului adaugă un alt nivel la capacitățile sale, deoarece poate lansa o gamă diversă de arme. De la rachete balistice (SLBM) și rachete de croazieră (SLCM) la rachete anti-navă, torpile și mine, KSS-III asigură o capacitate de luptă formidabilă.
Dincolo de capacitățile sale de luptă, KSS-III are un design optimizat al carenei care minimizează emisiile de zgomot, asigurând o prezență invizibilă și agilă sub apă. Sistemele sale avansate de gestionare a luptei și contribuie și mai mult la superioritatea să tehnologică, iar sistemul său de comunicații asigură o interoperabilitate deplină cu navele aliate.
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News