Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Bătrânele B-1 Lancer, tot mai greu de ținut în aer. SUA restricționează bombardierele
12 dec 2019 / 22:59
SUA înceacă să prelungească la maximum durata de viață a bombardierelor B-1B Lancer, dar vârsta înaintată a acestora se pare că impune și restcții.

Potrivit celor de la Military.com, SUA iau în calcul restricționarea zborurilor la altitudine joasă pentru bombardierele B-1B Lancer. Motivul îl reprezintă faptul că aceste zboruri accentuează starea de degradare a bombardierelor care oricum mai sunt operaționale în număr mic.

Bombardierele au fost construite în contextul unui posibil război nuclear cu Uniunea Sovietică în timpul Războiului Rece. Construcția acestora a început în anii 1980 iar US Air Force urmărea să se folosească de capacitatea nucleară și abilitatea bombardierelor de a zbura la joasă altitudine pentru a evita sistemele radar ale inamicului.

Însă de la sfârșitul Războiului Rece s-au schimbat multe pentru B-1B Lancer. În primul rând acestea și-au pierdut capacitatea nucleară.

Dar, pentru ca SUA să poată opera bombardierele B-1B Lancer până spre mijlocul anilor 2030, Pentagonul ia în calcul renunțarea la zborurile la joasă altitudine.

Washingtonul dorește să înlocuiască bombardierele B-1 Lancer cu Northrop Grumman B-21 Raider.

În prezent doar 60 de B-1 Lancer mai sunt sub comanda US Air Force. Dintre ele doar șase sunt operaționale, 15 bombardiere se află în mentenanță iar 39 sunt consemnate la sol din diferite probleme tehnice.

Ştiri Recomandate

Avionul Su-57 a pierdut bătălia aeriană cu F-22 și F-35. Superioritatea aeriană americană îşi spune cuvântul
România, prima reacție după ce Zelenski a spus că ”Bucovina de Nord a fost ocupată de români”
Ministrul de externe ale Turciei a făcut apel la extinderea NATO şi la primirea Georgiei în Alianţa Nord-Atlantică
Mentenanța elicopterelor Armatei Bulgariei, efectuată de Airbus în România
UE pune bazele Armatei europene și anunță capabilități militare complementare cu NATO, dar diferite
Noi imagini cu Next Generation Squad Weapon
Declarație șoc a unui important general rus: Sistemele de apărare rusești împotriva rachetelor nu pot respinge un atac masiv
Boiko Borisov: Bulgaria susține aderarea țărilor din Balcanii de Vest la UE