Aeronavele au fost dislocate aproximativ trei luni la Baza Aeriană Boboc din Buzău. Avioanele IAR-99 Șoim au petrecut această perioadă la Baza Aeriană Boboc întrucât în ultimele aproximativ trei luni au fost efectuate lucrări de modernizare și asfaltare a pistei pentru decolare și aterizare din cadrul Bazei Aeriene 95.
„După aproximativ trei luni de când au fost dislocate la Baza Aeriană Boboc, aeronavele de tip IAR-99 Șoim aparținând Bazei 95 Aeriană s-au întors acasă.
O întreagă echipă care asigură evoluția zborului în condiții optime a revenit alături de păsările de oțel pe cerul senin al Bacăului.
În această perioadă a avut loc modernizarea și asfaltarea pistei pentru decolare-aterizare, a suprafețelor de mișcare aferente și sistemului de balizaj
,,Cine crede-n zbor e stăpân peste zare.
Bine ați revenit acasă!”, a anunțat Baza 95 Aeriană "Erou Căpitan Aviator Alexandru Şerbănescu", pe pagina oficială de Facebook.
Șoimii s-au întors la cuibul lor După aproximativ trei luni de când au fost dislocate la Baza Aeriană Boboc, aeronavele...
Publicată de Baza 95 Aeriană "Erou Căpitan Aviator Alexandru Şerbănescu" pe Marţi, 20 octombrie 2020
Contractul, în valoare de 275 de milioane de lei fără TVA, are o durată de patru ani, ultima aeronavă modernizată urmând a fi livrată în termen de 48 de luni de la semnarea documentului.
Avioanele vor fi modernizate din varianta IAR-99 Standard în varianta IAR-99 Standard Modernizat (SM). Obiectivul programului este realizarea unor aeronave de școală și antrenament necesare pregătirii avansate a piloților pentru trecerea la zborul pe aeronavele F-16 Fighting Falcon din dotarea Forțelor Aeriene Române. Totodată, programul de înzestrare are ca scop menținerea capabilității aeriene de sprijin aerian apropiat și intervenția împotriva țintelor aeriene de viteză mică.
Modernizarea celor zece presupune aducerea acestora la varianta celor deja modernizate. Amintim că România deține 21 de aeronave IAR-99. Din acestea, 11 au fost deja modernizate, sunt IAR-99 Șoim, în timp ce celelalte zece au rămas la versiunea Standard din fabrică.
Biroul Federal de Investigații din Statele Unite (FBI) cere sprijinul cetăţenilor americani pentru găsirea unui Humvee furat vineri dimineață, 15 ianuarie 2020, dintr-un depozit de vehicule militare al Gărzii Naţionale a SUA din California.
Nevskoe Design Bureau (PKB) din Rusia, care face parte din United Shipbuilding Corporation (USC), a dezvăluit, în cursul zilei de astăzi, un nou concept de portavion, denumit „UMK Varan”.
Pe 18 ianuarie, cotidianul israelian "Maariv", citat de site-ul "i24NEWS", a relatat că șase avioane israeliene de tipul F-35 vor ateriza pentru prima dată în afara granițelor Israelului, pentru a participa la exerciții militare internaționale în Italia.
Armata algeriană a desfăşurat importante manevre aeriene şi terestre la Tindouf (sud), provincie la frontiera cu Sahara Occidentală şi Marocul, potrivit unor imagini difuzate luni seară la postul naţional de televiziune din Algeria, notează AFP.
Armata Statelor Unite a finalizat procesul de retragere a trupelor sale din Somalia, conform unui comunicat de presă al Comandamentului SUA pentru Africa (AFRICOM).
O navă rusească având misiunea de a amplasa conducte pentru finalizarea construcţiei gazoductului Nord Stream 2 dintre Rusia şi Germania va intra sub incidenţa unor sancţiuni din partea administraţiei americane, a indicat luni Ministerul german al Economiei, citat de AFP.
În cadrul unui interviu acordat publicației germane Spiegel, fostul cancelar al Germaniei, Gerhard Shroeder, a declarat că reunificarea Crimeii cu Rusia reprezintă o reacție la extinderea NATO spre Est.
Inginerii care lucrează la radarul din cadrul programului pentru avionul de luptă Tempest au declarat că se așteaptă să obțină un succes la capitolul înregistrare și procesare date. Secretul, explică ei, este despre miniaturizare și digitalizare.