Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Bazei 90 Transport Aerian, o unitate de elită a României. Generalul Stănciulescu: S-au efectuat modernizări cu fonduri naționale și internaționale
20 feb, 10:14
Generalul de flotilă aeriană Aurel-Cezar Stănciulescu, comandantul Bazei 90 Transport Aerian Comandor Gheorghe Bănciulescu, a vorbit în cadrul unui interviu despre modernizările prin care a trecut Baza.
Foto: Foto: CER SENIN - Revista Forțelor Aeriene Române

În cadrul Bazei 90 Transport Aerian Otopeni „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu" există în înzestrare aeronave C-130 Hercules, C 27J Spartan, AN-30 și varianta AN-26, precum și IAR-330 Puma.

Generalul Aurel-Cezar Stănciulescu a trecut în revistă modernizările prin care a trecut Baza 90 Transport Aerian, o unitate de elită a Armatei române, precizând că acestea s-au efectuat atât cu fonduri naționale cât și internaționale.

„Nu este o noutate faptul că ne petrecem cea mai mare parte a timpului la locul de muncă, desfășurându-ne activitatea profesională în cadrul aceluiași birou/hangar în fiecare zi, așa că am încercat să sporim confortul și siguranța la locul demuncă. Am pornit de la infrastructura unității unde s-au făcut asfaltări, dar și renovări interioare/exterioare ale clădirilor.

Este un proces îndelungat, care implică un efort mare din partea personalului, deoarece nu s-au mai făcut investiţii de foarte mult timp. Important este că am demarat acest proces și, pas cu pas, conform nevoilor și planurilor, le facem pe toate.

S-au investit mulți bani la Baza 90 Transport Aerian, iar fondurile au fost asigurate atât de partea națională, cât și de partea internațională. Unul dintre proiectele importante și de mare amploare, susținut prin proiectul NSIP (Programul de Investiții în Securitate al NATO), a fost construirea platformei pentru aeronave grele, unde pot ateriza avioane de tip C-5 Galaxy, C-17 Globemaster III, C-130 Hercules, dar și construirea platformelor pentru elicoptere și pentru materiale periculoase. De asemenea, în viitorul apropiat, vorbim și de construcția unui nou hangar, dar și a unei noi platforme de procesare pasageri”, a declarat comandantul Bazei 90 Tranport Aerian, într-un interviu acordat publicației Observatorul Militar.

 

Baza 90 Transport Aerian, o unitate de elită deși se confruntă cu lipsa de personal

 

Generalul Stănciluescu a subliniat faptul că deși Baza se confruntă cu lipsă de personal, militarii care activează în cadrul ei au reușit prin devotament să o transforme într-o unitate de elită.

„Misiunile se execută în funcţie de complexitate. Depinde foarte mult de încărcătura care trebuie transportată și de distanţa care trebuie parcursă pentru executare. În spatele oricărei misiuni îndeplinite, se află o întreagă echipă care planifică buna desfășurare a misiunii. Pregătirea militarilor se face zi de zi, indiferent de grad sau funcţia ocupată. Pe partea de logistică, secţia de mentenanţă are rolul de a menține aeronavele în stare de operativitate. Da, nu este ușor, aeronave și specialităţi diferite! Este nevoie de o foarte bună instruire și experienţă, plus o coordonare și planificare exacte.

Este adevărat, în ultimul timp se simte lipsa de personal. Resursa umană este foarte importantă! Aici vorbim de personalul Bazei 90 Transport Aerian. Mă folosesc de acest prilej pentru a le mulţumi din nou pentru tot ceea ce fac și felul în care se implică. Datorită lor, suntem o unitate de elită, cu rezultate foarte bune. Este rodul muncii unor profesioniști foarte buni în specialităţile lor. Pun suflet în tot ceea ce fac, au dăruire și asta se vede”, a mai precizat comandantul Bazei Transport Aerian.

Ştiri Recomandate

Germania aprobă vânzarea unui submarin către Egiptului şi a patru nave de război Israelului
Coronavirus | Donald Trump către americani: Următoarele două săptămâni vor fi foarte, foarte dureroase
Rusia trimite în SUA un zbor cargo cu echipamente medicale în contextul pandemiei de COVID-19
Convoi rusesc de blindate, împotmolit în noroi după ce a fost blocat de US Army (VIDEO)
Aviația Israelului ar fi atacat o bază militară a trupelor lui Assad în Siria
Şapte cadre medicale de la Spitalul Militar Dr. Carol Davila au fost diagnosticate cu Covid-19
Alertă în US Navy. Peste 100 de marinari de pe portavionul USS Theodore Roosevelt sunt infectați cu Covid-19
Marinar de pe un submarin Royal Navy oferă sfaturi pentru a trece mai ușor de perioada de izolare