Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Belarus nu mai intenţionează să cumpere avioane de vânătoare MiG-35
Belarus nu are în plan să cumpere avioane de vânătoare ruseşti MiG-35, în ciuda informațiilor apărute în mass-media că ar putea deveni unul dintre cumpărătorii acestor aeronave, transmite publicaţia Avia.pro.

Belarus nu manifesta niciun interes pentru avioanele de vânătoare de generație 4 ++ MiG-35. Motivul lipsei de interes pentru aceste aeronave este că Belarus intenționează să cumpere avioane de luptă ruseşti Su-30SM. Un alt motiv este costul relativ ridicat al avionului MiG-35.

Anterior, se presupunea că India, China și Turcia ar fi potențiali cumpărătorii ai MiG-35, dar numai India a prezentat interes pentru avioanele de vânătoare rusești. Însă contractul cu New Delhi nu a fost semnat, deoarece experţii militari s-au declarant îngrijoraţi de faptul că pot apărea probleme grave la capitolul întreținere și reparare a acestor aeronave de vânătoare.

Versiunea de export a MiG-35 este un MCA de generația 4++ fabricat cu ajutorul unor tehnologii pentru aeronave din a cincea generație. Platforma a fost echipată cu un radar cu scanare electronică (AESA) montat în bot, precum și cu un sistem electro-optic de căutare și de urmărire instalat sub fuselaj pentru angajare împotriva țintelor terestre.

MiG-35 modernizat are o greutate maximă la decolare de 24.500 kg și este alimentat de două motoare cu reacție RD-33MK de 9.000 CP. Poate atinge o viteză maximă de 2.100 km/h și un plafon maxim de zbor de 16.000 m. Platforma oferă, de asemenea, un design modular, care permite integrarea de noi subsisteme electronice, inclusiv de origine străină.

Versiunea de export MiG-35 a primit un sistem de desemnare a țintei montat pe cască. Suita sa de armament include rachete aer-aer RVV-AE, rachete anti-nave Kh-35.

Ştiri Recomandate

Incendiu la bordul unicului portavion rusesc, Amiral Kuznețov (Video)
Ministrul polonez al Apărării: Investiții în propria apărare și investiții în alianțe
Un elicopter militar Mi-28 s-a prăbuşit în Rusia
Sergey Lavrov: Rusia privește cu teamă activitățile NATO de la granițele sale și ale Belarusului
Franţa vrea să ocolească sancţiunile americane care împiedică finanţarea proiectelor din Rusia
Avioanele F-35 poloneze, coșmarul Rusiei? România se află și ea pe lista viitorilor clienți
F-16 | Undă verde pentru următoarele avioane. Configurația și când vor ajunge în România
Navele marinei iraniene sunt gata să traverseze oceanul Atlantic