Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Belgia cumpără 34 de avioane F-35A
01 apr, 15:19
Departamentul Apărării al SUA a acordat companiei Lockheed Martin aproape 5 miliarde de dolari în contracte legate de F-35 Lightning II Joint Strike Fighter, inclusiv unul care introduce oficial Belgia în programul de achiziții, transmite Janes.

Cele trei contracte, anunțate pe 31 martie, atribuite de autoritatea contractantă US Naval Air Systems Command (NAVAIR) se ridică la 4,96 miliarde de dolari.

Primul contract, și cel mai mare, în valoare de 4,4 miliarde de dolari acoperă achizițiile a 78 de avioane F-35, dintre care 48 de aeronave sunt varianta F-35A pentru US Air Force (USAF), 14 avioane sunt varianta F-35B cu decolare scurtă și aterizare verticală pentru US Marine Corps (USMC), iar 16 aeronave sunt varianta F-35C pentru portavion destinată US Navy (USN). Contractele trebuie onorate până în martie 2023.

Un al doilea contract în valoare de 202,8 milioane de dolari este pentru continuarea lucrărilor de dezvoltare a Edwards Air Force Base (AFB) din California, Baza Aeriano- Navală Patuxent River din Maryland, Fort Worth în Texas și Orlando în Florida. Lucrările la aceste baze trebuie finalizate până în septembrie.

În cele din urmă, a fost acordat un contract de 22,9 milioane de dolari pentru a aduce Belgia în program, în mod oficial. "Acesta face parte din acordul guvernului belgian cu guvernul SUA, în valoare de 5,1 miliarde de dolari pentru achiziția de echipamente necesare pentru avioanele F-35", transmite Ministerul Apărării al SUA. Belgia este cel mai recent client Lockheed Martin. Aceasta a comandat 34 de avioane F-35A care urmează să fie livrate între 2023 și 2030.

Ştiri Recomandate

Rușii se laudă că noile Su-57 pot zbura 'singure'. O nouă perdea de fum a Moscovei?
Putin cere Consiliului de Securitate o poziție finală după retragerea SUA din Tratatul Cer Deschis
Jurnaliști uciși la Kabul
Disensiuni în Guvernul Italiei cu privire la achiziția de avioane F-35
US Army a comandat rachete Hydra-70
Taiwan confirmă achiziția sistemului de rachete Harpoon Block II
Marea Britanie, îngrijorată de transferul avioanelor rusești în Libia
Guvernatorul din Minnesota va 'mobiliza în totalitate' Garda Naţională