Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Bill Clinton a fost internat din cauza unei infecții
15 oct, 09:56
Fostul preşedinte american Bill Clinton, 75 de ani, a fost spitalizat în California pentru o infecţie şi "se reface", a anunţat joi seara purtătorul său de cuvânt, informează Agerpres, care citează AFP.
Bill Clinton

"Marţi seara, preşedintele Clinton a fost internat la centrul medical UCI pentru a primi tratament pentru o infecţie nelegată de COVID-19. El se reface, este într-o dispoziţie bună şi extrem de recunoscător medicilor, infirmierilor şi personalului care i-a oferit excelente îngrijiri", a spus Angel Urena într-un comunicat pe Twitter.

Purtătorul de cuvânt a publicat de asemenea un comunicat al medicilor lui Bill Clinton, în care se precizează că acesta a fost spitalizat "pentru a fi monitorizat îndeaproape" şi că i s-au administrat intravenos antibiotice. Clinton "rămâne la spital pentru o monitorizare constantă", adaugă comunicatul medicilor, făcând referire la o infecţie de sânge.

 

Bill Clinton răspunde bine la antibioticeDupă două zile de tratament, Bill Clinton "reacţionează bine la antibiotice. Echipa medicală din California este în comunicare constantă cu echipa medicală prezidenţială de la New York, inclusiv cu cardiologul său. Sperăm că el se va întoarce în curând acasă", continuă comunicatul.

Potrivit CNN, septicemia provine de la o infecţie a căilor urinare care s-a răspândit în sistemul sangvin al lui Bill Clinton. Acesta s-a simţit obosit marţi în timpul vizitei sale în California şi s-a deplasat la spital, unde ipotezele unei infectări cu COVID-19 sau probleme cardiace au fost infirmate, a relatat corespondentul medical al postului, Sanjay Gupta.

Bill Clinton a fost preşedinte al SUA din 1993 până în 2001.

El a mai fost spitalizat în trecut, cum s-a întâmplat şi în 2004, când a fost supus unei operaţii de bypass coronarian cvadruplu pentru a elibera patru artere înfundate, şi în 2010 când a suferit o angioplastie.

Între aceste două operaţii, Bill Clinton, care era cunoscut pentru preferinţele sale pentru mâncarea grasă, a început un regim vegetarian. 

Bill Clinton este soțul fostului secretar de stat din primul mandat al lui Barack Obama, Hillary Clinton. Democrata Hillary Clinton l-a înfruntat la alegerile prezidențiale din 2016 pe republicanul Donald Trump, cel care a învins-o pe soția lui Bill Clinton și a devenit al 45-lea președinte al Statelor Unite ale Americii.

G Ad:

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Premieră la paradă: Armata României va prezenta sistemele ultramoderne Patriot și HIMARS pe care le are în dotare
Ce performanță pentru industria poloneză: Componente ale tuturor avioanelor F-16 noi vor fi produse în Polonia
Cele mai mari amenințări la adresa SUA evidențiază rolul României. Două amenințări sunt catalogate cu „capacități formidabile”
Mateusz Morawiecki, premierul Poloniei: Rusia folosește Nord Stream 2 ca armă împotriva Ucrainei și R. Moldova
Proteste violente în Iran. SUA, 'profund îngrijorate' de 'represiunea violentă' a regimului de la Teheran
MiG-31, în cea mai modernă variantă: Rușii integrează sistemul fly-by-wire pe avioanele care vor proteja frontierele nordice ale Federației
SUA spun că toate opțiunile sunt pe masă după concentrarea „amplă și neobișnuită” de trupe ruse la granița Ucrainei
În Rusia a început construcția noului Su-75 Checkmate. Soarta primului Su-57 din producția de serie provoacă încă fiori reci Moscovei
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro