Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Bombardiere strategice americane de tip B-52H din nou deasupra Mării Negre. Aeronavele au tranzitat România
25 mai, 10:46
Agenția de presă rusă Interfax a informat, citând surse occidentale de monitorizare a aviației că, pe 24.05.2021, un bombardier strategic american de tip B-52H, capabil să transporte arme nucleare, a zburat deasupra Mării Negre. Traiectul de zbor al acestuia a fost refăcut în baza semnalelor provenite de la transponderul de bord al aeronavei.
Bombardier strategic american B-52H. Sursa Foto: USAF

Bombardierul, cu numărul de înregistrare 60-0013, a decolat de la Baza Aeriană Moron din Spania și a zburat peste Marea Mediterană, nordul Italiei, Marea Adriatică, Croația, Ungaria, România și, înainte de a ieși în Marea Neagră, lângă frontiera sudică a Regiunii Odesa din Ucraina.

În zona portului bulgar Burgas, bombardierul a evoluat în cercuri deasupra mării, după care a intrat pe cursul de întoarcere.

G Ad:

Pe timpul zborului efectuat în partea de vest a Mării Negre, avionul s-a aflat la distanțe cuprinse între 270 și 320 de kilometri de frontiera Federației Ruse.

Agenția Interfax nu a exclus posibilitatea ca la misiunea din Marea Neagră să fi participat, de fapt, două aeronave de tip B-52H. A doua dintre acestea însă a zburat cu transponderul oprit.

După cum a informat Comandamentul Forțelor Aeriene ale SUA din Europa, pe 18 mai, la Baza Aeriană Moron din sud-vestul Spaniei, a sosit un grup operativ de bombardiere de tip B-52H din compunerea Aripii 2 Aviație de Bombardament de la Baza Aeriană Barksdale (statul Louisiana).

Militarii americani au anunțat că, pe 19 mai, două avioane B-52H au zburat în Regiunea Baltică. Acestea au evoluat deasupra apelor neutre ale Mării Baltice și deasupra capitalelor Lituaniei (Vilnius) și Letoniei (Riga). În Marea Baltică, bombardierele au fost însoțite de avioane de vânătoare aparținând Forțelor Aeriene ale Danemarcei și Poloniei.

“Misiunea grupului operativ de bombardiere demonstrează angajamentul SUA față de securitatea colectivă a NATO și contribuie la stabilitatea teatrului european”, a precizat atunci Comandamentul Forțelor Aeriene ale SUA din Europa.

Comentariul autorului: Cele patru bombardiere americane B-52H sosite pe 18 mai în Spania sunt aeronavele cu numerele de înregistrare 61-0012, 61-0015, 61-0013 și 61-0010. Acestea au întrebuințat indicativele radio MACE21, MACE22, MACE23 și MACE24.

În ceea ce privește misiunea îndeplinită în Regiunea Mării Negre din 24 mai, trebuie precizat faptul că aceasta a fost efectuată cu prudență, la o distanță sigură de frontierele Federației Ruse. În acest fel a fost evitată interceptarea aeronavelor de către avioanele de vânătoare rusești și nu s-a ajuns nici la o tensionare suplimentară a situației de securitate din regiune.

 

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Aviația israeliană a bombardat iar Fâșia Gaza după un atac cu baloane incendiare (Video)
Bombardierul stealth chinez H-20 va fi mai mare decât B-21 Raider
Palestinienii acuză pe Hamas că depozitează arme în zone rezidențiale
Zumwalt - distrugătoarele stealth prin care SUA vor continua să domine mările: Rachete hipersonice și semnătură radar a unei bărci de pescuit
Statele Unite vor continua raidurile aeriene în Afganistan dacă ofensiva talibanilor nu încetează
Putin: Marina rusă „poate descoperi orice adversar și, în caz de necesitate, îl poate lovi în mod decisiv”
India va participa la exercițiul “Vest-2021”, organizat de Rusia, deși printre invitați se numără China și Pakistanul
Doi soldați turci au fost uciși după ce blindatul în care se aflau a fost atacat în Siria
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro