Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
'Botezul focului'. Aeronave Rafale la standardul F3-R, folosite în premieră de Franța în operațiuni reale de luptă
21 sep 2020 / 10:38
Aeronavele Rafale, modernizate la cel mai recent standard F3-R, au fost folosite de francezi în premieră în operațiuni reale de luptă.
 Dassault Rafale

Pentru prima oară, la începutul lunii septembrie, Franța a dislocat în afara teritoriului său aeronave Rafale la standardul F3-R în Iordania, ca parte a Operațiunii Chammal - numele operațiunii militare a Franței în Irak și Siria, în coaliția condusă de SUA împotriva Statului Islamic.

Deși francezii au mai utilizat Rafale la standardul F3-R într-o misiune a portavionului Charles de Gaulle în Mediterana de Est în luna ianuarie, avioanele franceze aduse la cel mai recent standard nu au fost folosite niciodată în operațiuni reale de luptă.

Armata franceză a confirmat însă, citată de Opex360, că, recent, două aeronave Rafale la standardul F3-R au trecut prin „botezul focului”. 

 

G Ad:

Avioanele franceze Rafale, la cea mai recentă versiune, au trecut 'botezul focului'

 

Astfel, două aeronave Rafale care patrulau în teatrul de operații irakiano-sirian au fost solicitate de Coaliție să atace poziții ale Statului Islamic. Cele două aeronave ale Franței au efectuat mai multe bombardamente. Armata franceză precizează că „mai mulți teroriști au fost neutralizați” iar depozite de muniție distruse, misiunea fiind un succes.

Este pentru prima oară când Rafale la standardul F3-R sunt folosite în misiuni reale. Sursa citată precizează că, pe durata misiunii, cele două aeronave au fost realimentate în zbor de către o aeronavă germană A400M.

Noua versiune F3-R dezvoltată de cei de la Dassault Aviation include modernizarea aeronavelor cu un radar nou, integrarea pe Rafale a rachetelor aer-aer Meteor dezvoltate de MBDA, dar și a unui sistem Talios, dezvoltat de către cei de la Thales, care permite îmbunătățirea semnificativă a capacităților de detectare a țintelor, dar și precizia loviturilor, în orice condiții meteorologice. Avioanele dispun și de sistemul de război electronic Spectra.

 

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

România îi răspunde lui Lavrov. Aurescu: Poziția Rusiei față de sistemul de la Deveselu e complet eronată, dar nu e nouă
NATO răspunde apelului lui Putin: Rusia nu are nimic de spus pentru că nu ea decide integrarea Ucrainei în Alianță
Eduard Hellvig, în vizită în SUA. Directorul SRI a avut întrevederi cu directorii CIA și FBI
Rusia a dislocat un complex de rachete de coastă de tip Bastion în Insulele Kurile
Deja vu. Un F-16 al SUA a pierdut două rezervoare în timpul zborului, amintind de incidentul similar al F-ului românesc
Cursa pentru recuperarea avionului F-35 prăbușit s-a încheiat. Marea Britanie a găsit aeronava pe fundul Mării Mediterane
După lungi ezitări Belarusul recunoaște anexarea ilegală a Crimeei. Lukașenko: Crimeea de a Rusiei de drept
FSB susține că a arestat spioni ai serviciilor ucrainene care ar fi plănuit un atac pe teritoriul Rusiei
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro