Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Budapesta țintește piața din Asia. Ungaria vrea să devină prima țară din UE membră a Băncii Eurasiatice de Dezvoltare
06 apr, 13:07
Ungaria vrea să devină prima ţară membră a Uniunii Europene care va adera la Banca Eurasiatică de Dezvoltare, a declarat marţi ministrul ungar al Afacerilor Externe, Peter Szijjarto, transmite Agerpres, care citează publicația Bloomberg.
Peter Szijjarto, ministrul de Externe al Ungariei, și premierul maghiar Viktor Orban. Sursă Foto: Peter Szijjarto Facebook

Cu prilejul unei vizite în Kazahstan, Szijjarto a spus că dobândirea calităţii de ţară membră a Băncii Eurasiatice de Dezvoltare va deschide noi surse de finanţare pentru companiile ungare în Asia. Tot cu această ocazia, Peter Szijjarto a anunţat că banca ungară de stat Eximbank va deschide o linie de credit în valoare de 170 milioane de dolari pentru a stimula legăturile de afaceri cu Kazahstanul.

Banca Eurasiatică de Dezvoltare este o bancă regională de dezvoltare înfiinţată de Rusia în 2006 şi care în prezent are şase sate membre, toate foste state din URSS, inclusiv Kazahstanul.

Aderarea la Banca Eurasiatică de Dezvoltare ar fi ultimul pas al premierului Viktor Orban în direcţia unor relaţii mai strânse cu statele din Est, o strategie care include şi relaţii apropiate cu China, ţară care construieşte o linie de tren de mare viteză între Budapesta şi Belgrad.

Ungaria este deja membră a unei alte instituţii financiare susţinută de Rusia, Banca Internaţională de Investiţii (IIB), iar în anul 2019 a reuşit să mute sediul central al acestei bănci de la Moscova la Budapesta, o măsură criticată de aliaţii occidentali ai Ungariei.

IIB este o instituţie de dezvoltare multilaterală fondată în 1970, în baza Acordului interguvernamental de instituire a IIB şi a Cartei sale. Cei nouă membri/acţionari ai Băncii sunt Bulgaria, Cuba, Republica Cehă, Ungaria, Mongolia, România, Rusia, Slovacia şi Vietnam.

 

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Hamas a schimbat tactica și țintește Iron Dome. Indiciile duc către un atac plănuit de ani și organizat de Iran
Israelul a fost atacat și dinspre Siria
US Army a dat publicității imagini spectaculoase cu noul binoclu nightvision: Sistemul ENVG-B (Video)
Hamas a lansat un nou atac asupra Israelului
Avioanele franceze de luptă Mirage-2000, prezente în ultima perioadă deasupra Mării Negre, au executat de fapt misiuni de culegere de date
Tancurile israeliene Merkava așteaptă ordinul să invadeze Gaza, premieră în ultimii ani (Video). Rachete, lansate și din Liban
Ministrul apărării naționale s-a întâlnit cu comandantul Forțelor pentru Operații Speciale ale SUA în Europa
Palestinienii anunţă că şase persoane au fost ucise în ciocnirile din Cisiordania cu forţele israeliene
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro