Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Bugetul Pentagonului va fi 700 de miliarde de dolari în 2020
11 sep, 14:08
Subcomisia pentru Apărare din Senatul american a înaintat, la 10 septembrie, proiectul de finanțare pentru anul 2020, an în care sunt programate investiții importante în forțele de apărare necesare pentru a proteja interesele critice ale securității naționale a SUA, transmite defenceblog.

Proiectul de finanțare al Departamentului Apărării pentru anul 2020 se ridică la 694,9 miliarde de dolari, o creștere de 20,5 miliarde de dolari peste nivelul prevăzut pentru anul 2019. Proiectul include și aprobarea pentru US Air Force de a cumpăra noile avioane de vânătoare F-15EX Advanced Eagle de la Boeing.

Membrii subcomisiei din cadrul Senatului recomandă folosirea a 992,4 de milioane de dolari pentru 8 aeronave F-15EX.

F-15EX, cunoscut în mod obișnuit ca "Strike Eagle pe steroizi" din cauza unei schimbări de aspect, este cea mai recentă versiune a celebrului avion de luptă F-15 Eagle. Noul avion este echipat cu radare mai bune și va putea transporta 12 rachete aer-aer.

Versiunea îmbunătățită a F-15EX va putea transporta întreaga gamă de arme aer-aer, aer-sol și maritim. Aeronava poate angaja o multitudine de ținte în orice misiune dată.

O suită de echipamente electronice complet integrate oferă un spectru complet de protecție și permite angajarea amenințărilor noi și emergente. F-15EX va putea supraviețui sistemelor moderne, integrate, de apărare a aerului și va comunica perfect cu alți senzori pentru a lansa contramăsuri automate împotriva rachetelor cu infraroșu pentru o supraviețuire sporită.

Noile motoare gemene, mai puternice, vor oferi F-15EX viteze și capacități de accelerare inegalabile, permițând pilotului să ajungă mai repede la țintă.

Vezi și: SUA, între F-15EX și F-35. Generalul John D.W. Corley: Repetăm greșelile trecutului și facem o eroare fatală

Ştiri Recomandate

Portavionul Prince of Wales al Royal Navy a fost lansat la apă
Iranul ameninţă să transforme într-un ''câmp de luptă'' orice ţară care îl atacă
Parlamentul ucrainean a adoptat o lege cu privire la elaborarea unui plan de apărare în caz de agresiune sau conflict armat
Rusia, o putere militară susţinută cu bani de către China
Pentagonul dispune de o strategie care îi permite să distrugă sistemul de apărare aeriană al Rusiei din Kaliningrad
Rusia își extinde flota de spărgătoare de gheață
Donald Trump anunţă cele mai dure sancţiuni contra Iranului
Rusia a lansat mari manevre militare anuale, care mobilizează 128.000 de militari