Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Bugetul Pentagonului va fi 700 de miliarde de dolari în 2020
11 sep 2019 / 14:08
Subcomisia pentru Apărare din Senatul american a înaintat, la 10 septembrie, proiectul de finanțare pentru anul 2020, an în care sunt programate investiții importante în forțele de apărare necesare pentru a proteja interesele critice ale securității naționale a SUA, transmite defenceblog.

Proiectul de finanțare al Departamentului Apărării pentru anul 2020 se ridică la 694,9 miliarde de dolari, o creștere de 20,5 miliarde de dolari peste nivelul prevăzut pentru anul 2019. Proiectul include și aprobarea pentru US Air Force de a cumpăra noile avioane de vânătoare F-15EX Advanced Eagle de la Boeing.

Membrii subcomisiei din cadrul Senatului recomandă folosirea a 992,4 de milioane de dolari pentru 8 aeronave F-15EX.

F-15EX, cunoscut în mod obișnuit ca "Strike Eagle pe steroizi" din cauza unei schimbări de aspect, este cea mai recentă versiune a celebrului avion de luptă F-15 Eagle. Noul avion este echipat cu radare mai bune și va putea transporta 12 rachete aer-aer.

Versiunea îmbunătățită a F-15EX va putea transporta întreaga gamă de arme aer-aer, aer-sol și maritim. Aeronava poate angaja o multitudine de ținte în orice misiune dată.

O suită de echipamente electronice complet integrate oferă un spectru complet de protecție și permite angajarea amenințărilor noi și emergente. F-15EX va putea supraviețui sistemelor moderne, integrate, de apărare a aerului și va comunica perfect cu alți senzori pentru a lansa contramăsuri automate împotriva rachetelor cu infraroșu pentru o supraviețuire sporită.

Noile motoare gemene, mai puternice, vor oferi F-15EX viteze și capacități de accelerare inegalabile, permițând pilotului să ajungă mai repede la țintă.

Vezi și: SUA, între F-15EX și F-35. Generalul John D.W. Corley: Repetăm greșelile trecutului și facem o eroare fatală

Ştiri Recomandate

Bulgaria negociază cumpărarea a două submarine second-hand
Rusia refuză să stopeze ofensiva lui Assad în Siria, după ce Turcia a invocat Articolul 4 al NATO
Forțele Navale ale Statelor Unite vor avea 12 noi submarine din clasa Columbia, echipate cu rachete balistice nucleare
Jumătate dintre ruşi vor ca Vladimir Putin să fie preşedinte şi după încheierea actualului mandat
Corvetele României: Naval Gorup și SNC și-au reafirmat sprijinul pentru construcția corvetelor Gowind și transferul de tehnologie
Soldaţi turci ucişi în Siria: Reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU
Comisia Comună Interstatală Ucraineano-Franceză pentru Armament și Echipament Militar își reia activitatea
Macedonia de Nord a desfiinţat o unitate secretă de securitate