Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Bulgaria achiziționează blindate de luptă. Ofertele din care Sofia trebuie să aleagă
22 iul, 19:46
Bulgaria a anunțat vineri, 19 iulie 2019, organizarea unei licitații pentru vehicule multilaterale de luptă blindate destinate Armatei bulgare.
Blindat Boxer - Rheinmetall

Ministerul Apărării al Bulgariei a invitat patru companii din domeniul apărării pentru a trimite oferte Sofiei. Contractul se va ridica la 150 de blindate, informează BulgarianMilitary.

 

Cine se luptă pentru blindatele Bulgariei

 

Companiile cărora Bulgaria le-a cerut să trimită oferte sunt: Rheinmetall-KMW din Germania, Nexter din Franța, Patria din Finlanda și General Dynamics European Land Systems (GDELS).

Acestea vor veni cu următoarele opțiuni pentru Bulgaria: Rheinmetall-KMW vor propune blindate Boxer, Nexter propune VBCI, finlandezii de la Patria propun AMV iar General Dynamics propune Piraha 5, blindatele alese și de România.

Sursa citată nu menționează suma alocată de către bulgari pentru cele 150 de blindate, dar amintește că Sofia a alocat 610 de milioane de euro pentru înzestrarea Forțelor Terestre Bulgare în diferite programe până în 2029.

În februarie 2019, Ministerul Apărării al Bulgariei a amânat achiziționarea celor 150 de vehicule blindate pentru a urgenta alte achiziții pentru armată. Sofia intenționează să desemneze câștigătorul pentru cele 150 de blindate până în decembrie 2019.

În prezent Armata Bulgariei este echipată în principal cu blindate sovietice, majoritatea BTR-60PB și BRDM-2. Țara vecină a dezvoltat, de asemenea, o versiune modernizată a BTR-60PB fabricat de sovietici, numită BTR-60PB-MD. Față de versiunea sovietică, acesta deține un nou motor, un nou design și protecție suplimentară.

Ştiri Recomandate

Turcia va ajuta SUA să studieze impactul sistemelor S-400 asupra avioanelor de luptă F-35?
Boiko Borisov: Cheltuielile de apărare ale Bulgariei vor ajunge la 3,1 la sută din PIB
Rusia a lansat producţia sistemelor antiaeriene S-400 pentru India
Gigantul aerian Emirates a comandat 50 de avioane Airbus A350
O dronă militară rusească s-a dezmembrat în timpul zborului (Foto/Video)
Thailanda a fabricat împreună cu Ucraina un nou vehicul blindat BTR-3CS
Belarusul refuză încă o dată aprofundarea uniunii statale cu Rusia
Arabia Saudită negociază achiziționarea sistemelor de rachete S-400 din Rusia