Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cadou din partea SUA pentru Grecia: 1.200 de blindate de tip M1117. Valoarea donației se va ridica la 1 miliarde de dolari
07 dec 2021 / 08:30
Statele Unite au livrat primul lot de 44 de vehicule militare blindate de tip M1117, dintr-un total de 1.200, către Forţele Armate Elene. Aceste vehicule militare au fost livrate în cadrul unei ceremonii care a avut loc joi la Atena, relatează cotidianul elen Kathimerini.

Potrivit mass-mediei elene, cele 1.200 de vehicule militare blindate de tip M1117 au fost oferite gratuit de armata SUA în cadrul programului Excess Defense Articles.

’’Amenințările cu care se confruntă în regiunea Evros, în Marea Egee și în Marea Mediterană de Est, ne obligă să fim în permanență în alertă și să ne menținem capacitatea de descurajare la un nivel ridicat'', a precizat Nikos Panagiotopoulos.

G Ad:

Când va fi finalizat întreg transferul celor 1.200 de vehicule militare M1117 către armata elenă, valoare donaţiei americane se va ridica la aproape un miliard de dolari.

Ambasadorul SUA în Grecia, Geoffrey Pyatt, a precizat că cele 44 de vehicule militare sunt doar o mică ’’degustare’’ dintr-un transfer foarte mare de 1.200 de vehicule blindate de tip M1117.

Alte 400 vor fi livrate la începutul anului viitor, în 2022, a mai spus ambasadorul Geoffrey Pyatt, precizând că o echipă a armatei elene a călătorit deja la depozitul armatei americane Sierra, în luna octombrie, pentru a identifica alte 400 de vehicule militare M1117 pe care SUA să le livreze către Grecia.

Acesta este un transfer pe care armata SUA îl face și pe care Congresul SUA l-a aprobat, care reflectă angajamentul Washingtonului de a continua să construiască o relaţie solidă cu Atena.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Emmanuel Macron a anunțat disponibilitatea Franței de a trimite trupe în România sub steag NATO
România și Israelul au discutat despre modernizarea forțelor armate române. În programul de drone a rămas doar un competitor israelian
Valentin Naumescu: Oricât ar părea de surprinzător și inedit ce spun, Rusia va pierde războiul din Ucraina
Câte sisteme antitanc a primit Ucraina din Marea Britanie? Analişti militari: Putem vorbi de peste 1.000 de rachete
Ajutor suplimentar acordat Kievului | SUA au deblocat 200 de milioane de dolari în scopul apărării Ucrainei
România va avea completă a doua escadrilă de F-16 în 2023. Tot atunci începe la Aerostar modernizarea F-urilor din prima escadrilă
Șeful Armatei Ucrainei: Putem distruge şapte tancuri ruseşti în 36 de secunde. Avem suficiente sisteme antitanc
SUA refuză Federația Rusă. Nu va exista niciun răspuns scris la cererile de securitate cerute de Moscova
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro