Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Cât costă viața unui soldat aliat. Oficiali afgani au dezvăluit cât ar fi plătit Rusia talibanilor pentru a ucide soldați SUA
Federația Rusă este implicată într-un nou scandal după ce Moscova a fost acuzată că a recompensat talibanii pentru uciderea soldaților NATO din Afganistan.

Informaţiile au fost publicate inițial în The New York Times (NYT) care cita surse din serviciile de informaţii americane. Potrivit cotidianului american, Moscova a oferit recompense unor combatanţi apropiaţi talibanilor pentru a ucide soldaţi ai Occidentului în Afganistan.

Cei de la Business Insider se apleacă și ei asupra subiectului, citându-i pe cei de la The Times, potrivit cărora, serviciile de informații americane ar fi luat urma unui cetățean afgan, pe numele său Rahmatullah Azizi, în vârstă de aproximativ 40 de ani. Acesta s-ar fi ocupat cu traficul de droguri și ar fi devenit omul de legătură în ceea ce privește distribuirea recompenselor pe care Rusia le-ar fi oferit talibanilor prin GRU pentru a ucide soldați ai NATO.

Potrivit The Times, care citează oficiali afgani, sumele oferite de ruși s-ar fi ridicat la peste 100.000 de dolari americani.

 

Rusia neagă faptul se află în spatele morții unor soldați americani în Afganistan

 

Informațiile cu privire la recompensele oferite de ruși talibanilor au pus sub presiune Casa Albă care a fost acuzată că ar fi știu despre aceste rapoarte. Kayleigh McEnany, purtătoarea de cuvânt a președintelui Trump, care ocupă postul de secretar de presă al Casei Albe, a negat acuzele și a atacat NYT, publicație ostilă președintelui american. „Prima pagină a New York Times nu este locul unde se discută informații clasificate”, a precizat aceasta.

Totodată, într-o postare pe o rețea de socializare, Trump a catalogat acuzele la adresa sa drept „fake news” și le-a plasat în contextul campaniei electorale din SUA.

De partea cealaltă Federația Rusă a negat vehement faptul că a recompensat talibani pentru a ucide soldați americani.

"Aceste acuzaţii nefondate şi anonime care afirmă că Moscova se află în spatele morţii unor soldaţi americani în Afganistan au dus deja la ameninţări directe la adresa vieţii unor angajaţi ai ambasadelor ruse de la Washington şi Londra", transmitea în urmă cu câteva zile, pe Twitter, ambasada rusă în SUA.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Primele două aeronave F-16 din lotul de cinci au sosit în România. MApN a anunțat calendarul următoarelor livrări
Sângele apă nu se face. Mercenarii ruși din Wagner Group, arestați în Belarus, s-au întors în Rusia
10 aeronave IAR-99 Standard vor fi modernizate la Avioane Craiova
Armata franceză se află în Beirut. Sute de militari participă la operațiunile de după exploziile din port
România consideră că normalizarea relațiilor dintre Israel și EAU va contribui la stabilitatea Orientului Mijlociu
Ambasada SUA în România nu slăbește lupta împotriva traficului de persoane, după extrădarea a doi cetățeni capturați de forțele speciale ale MAI
Erdogan, declarație ambiguă și amenințătoare despre atacarea vasului turc de explorare. Turcia acuză Franța de atitudine 'huliganică'
Serbia și Kosovo vor purta negocieri la Casa Albă
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro