Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Cehia va cumpăra sistemul de apărare aeriană SHORAD
20 sep 2019 / 09:13
Ministerul Apărării din Cehia a anunțat că intenționează să cumpere până la sfârșitul anului 2020 sisteme de apărare aeriană SHORAD (Short Range Air Defense) pentru un preț de 427 de milioane de dolari.

Contractul de livrare a sistemelor Short Range Air Defense (SHORAD) trebuia încheiat în acest an, dar Ministerul Apărării din Cehia a amânat pentru la anul această achiziție, transmite Jane. Întârzierea se datorează unei reduceri de 800 de milioane de coroane din bugetul de apărare pentru 2019, în urma negocierilor cu ministrul economiei, această sumă a fost introdusă în bugetul pentru anul viitor. SHORAD sunt singurul proiect strategic întârziat.

Ministerul Apărării din Cehia intenționează să achiziționeze patru baterii de sisteme SHORAD, noi, montate pe platforme Tatra 815-7 8 × 8 și transportabile cu aeronave C-130, C-17 sau Airbus 400M. De asemenea sunt avute în vedere și sisteme de comunicații Link 16 și Link 11B, împotriva interferențelor pasive și active și instruire pentru întreținere. Achizițiile vor permite eliminarea treptată a sistemului de rachete 2K12 Kub din epoca sovietică, care este încă o parte importantă a apărării aeriene cehe.

Vezi și: Raytheon a dezvoltat un nou tip de rachetă supersonică, Peregrine

Ştiri Recomandate

Strategie Naţională de Apărare a Ţării: Federaţia Rusă încearcă să‐şi consolideze statutul de putere în plan regional
Comemorarea protestului din piaţa Tiananmen la Hong Kong, forţele de ordine au făcut arestări
Fost şef al MI6: Pandemia cauzată de COVID-19 este rezultatul scăpării accidentale a virusului dintr-un laborator din Wuhan
Prezenţa militară sporită a Rusiei în Siria. Convoi rusesc de blindate, blocat de o patrulă militară americană (Foto/Video)
Michael White, un fost soldat american deţinut în Iran aproape 2 ani, a fost eliberat
Rusia monitorizează lansările de rachete de pe teritoriul SUA cu ajutorul unor sateliţi, parte din Sistemul unificat "Cupola"
Rușii reacționează după acuzele de 'clonare' a navelor portelicopter franceze Mistral
Trei minori, cercetaţi pentru activităţi de terorism. Aeroportul Henri Coandă- printre ţintele vizate