Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
CF-188 Hornet de la Kogălniceanu, testate rapid de ruși. Canadienii au interceptat avioane Su-24 în apropiere de spațiul aerian românesc
24 sep, 16:48
Ceremonia de certificare NATO a celui de-al cincilea detașament al Forțelor Aeriene Regale Canadiene a avut loc pe data de 8 septembrie, în timp ce deja pe data de 23 septembrie, avioanele canadiene au efectuat prima misiune de poliție aeriană când au interceptat aeronave rusești în apropiere de spațiul aerian al României.
Un avion CF-188 Hornet canadian, în misiune de poliție aeriană în România în 2018. Sursă foto: MApN

Potrivit unui anunț al NATO, aeronave de vânătoare de tip CF-188 Hornet ale detașamentul canadian dislocat în România, în colaborare cu Forțele Aeriene Române, au interceptat două avioane rusești Su-24 care operau în apropierea spațiului aerian românesc, deasupra Mării Negre.

Aeronavele rusești au fost atent monitorizate.

Misiunea a decurs cu respectarea tuturor standardelor internaționale.

Potrivit sursei citate, avioanele rusești au fost identificate de către Centrul de Operaţii Aeriene al Forțelor Aeriene Române.

G Ad:

Centrul de Operații Aeriene Combinate (CAOC) al NATO, de la Torrejon, Spania, a ordonat ridicarea aeronavelor canadiene CF-188 Hornet pentru a intercepta aparatele rusești ce zburau în apropierea graniței NATO.

Forţele Aeriene Române execută misiunea de Poliţie Aeriană sub comanda CAOC Torrejon încă de la începutul aderării la NATO.

 

A cincea misiune a Forțelor Aeriene Regale Canadiene în România 

 

Detașamentul canadian, format din aproximativ 140 de militari (piloți și personal tehnic) și șase aeronave CF-188 Hornet, va executa misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO în următoarele trei luni, alături de militarii aparținând Forțelor Aeriene Române și aeronavele F-16 Fighting Falcon și MiG-21 LanceR.

Aceasta este cea de-a cincea rotație la Mihail Kogălniceanu a Forțelor Aeriene Regale Canadiene, după cele executate în 2017, 2018, 2019 și 2020. De asemenea, militarii canadieni au mai executat o misiune în România, la Câmpia Turzii, în anul 2014.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Două avioane de vânătoare rusești Su-30 au escortat bombardierele americane B-1B deasupra Mării Negre (Video)
Raport OSCE: Forţele ruse de ocupaţie din Ucraina îşi maschează prezenţa. Mai multe lansatoare de rachete GRAD au fost ascunse în camioane
Nicolae Ciucă, întâlnire oficială cu secretarul american al Apărării: Pilonul de bază pentru securitatea şi apărarea României rămâne Parteneriatul Strategic cu SUA
Ministrul rus al apărării anunţă că Uniunea statală Rusia-Belarus va avea în curând o nouă doctrină militară
Su-57, predestinat eșecului? Cum a ajuns un fiasco programul prin care Rusia voia să rivalizeze cu F-22 
România, implicată în asigurarea unei misiuni a SUA: Două bombardiere B-1B au zburat în zona Mării Negre
Turcia va continua să desfășoare operații militare în Siria și Irak
SUA laudă modernizarea Armatei și admit rolul de lider al României în regiune. Secretarul Austin, asigurări privind angajamentul în Est
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro