Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
China acuză Statele Unite că îi reprimă companiile
04 iun, 14:15
China a acuzat vineri Statele Unite că îi reprimă companiile, după decizia administraţiei Biden de a extinde lista neagră a firmelor chineze în care americanii nu au dreptul să investească, relatează AFP.

"China va lua măsurile necesare pentru a apăra cu fermitate drepturile şi interesele legitime ale companiilor chineze", a avertizat în faţa presei purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez al Afacerilor Externe, Wang Wenbin, transmite Agerpres.

Joe Biden a urmat exemplul lui Donald Trump şi a extins joi, de la 31 la 59, lista neagră a companiilor chineze acuzate că susţin activităţile militare ale Beijingului, care nu mai pot beneficia de acum de investiţii americane.

Preşedintele democrat a modificat decretul predecesorului său, publicat în noiembrie anul trecut, pentru a include şi companiile implicate în fabricarea şi desfăşurarea de tehnologie de supraveghere, care poate fi folosită nu doar în China împotriva disidenţilor şi a minorităţii musulmane a uigurilor, dar şi în alte părţi din lume.

Întrebat despre aceste măsuri, purtătorul de cuvânt a spus că ele "încalcă legile pieţei" şi "afectează nu doar drepturile şi interesele legitime ale companiilor chineze, dar şi interesele investitorilor din întreaga lume, inclusiv ale investitorilor americani".

Washingtonul a precizat că lista vizează de asemenea companiile care folosesc "tehnologii de supraveghere chineze în afara Chinei, precum şi dezvoltarea sau utilizarea lor pentru a facilita represiunea sau încălcările grave ale drepturilor omului".

Companiile şi cetăţenii americani care deţin active şi alte interese financiare în aceste societăţi comerciale au termen până la 2 august să renunţe la ele.

Lista include mari grupuri din domenii precum construcţiile, telecomunicaţiile sau tehnologiile, cum ar fi producătorul de telefoane Huawei, gigantul petrolier CNOOC, China Railway Construction, China Mobile, China Telecom sau firma de supraveghere video Hikvision.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SUA constituie o grupare navală operativă destinată combaterii submarinelor ruse din Atlantic
Grecia şi Franţa îşi vor consolida cooperarea strategică |Parisul oferă Atenei trei fregate Belharra şi trei corvete din clasa Gowind
Primele două avioane de luptă F / A-18E Super Hornet, în configurația Block III, au ajuns la Marina SUA
Retragerea trupelor americane din Afganistan | Principalii responsabili militari ai administraţiei Biden, audiaţi în Congres
Tensiunile în creștere dintre Maroc și Algeria prevestesc un conflict militar în Magreb
Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă, potrivit armatei sud-coreene. Reacţia SUA: Această lansare reprezintă o ameninţare
Vladimir Putin, sursă foto: Kremlin
EXCLUSIV
Ar trebui România să nu recunoască alegerile din Rusia? Moscova creează minorități și susține tensiunile etnice în România
Irakul va cumpăra 12 avioane JF-17 Thunder din Pakistan
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro