Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
China își prezintă forța navală și desfăşoară exerciţii militare în patru mări
28 sep 2020 / 17:10
China a început luni cinci exerciţii militare simultane de-a lungul diferitelor părţi ale coastei sale, fiind a doua oară în ultimele două luni când desfăşoară astfel de manevre concurente pe fondul tensiunii regionale în creştere, relatează Reuters.

Două dintre exerciţii se desfăşoară lângă Insulele Paracel în disputata Mare a Chinei de Sud, unul în Marea Chinei de Est, altul mai la nord, în Marea Bohai și unul în Marea Galbenă a anunţat Administraţia Siguranţei Maritime în notificări postate pe site-ul său.

În partea de sud a Mării Galbene, exerciţii, inclusiv de tragere cu muniţie de război, au loc de luni până miercuri. Se interzice accesul tuturor navelor în zonă, a precizat Administraţia Siguranţei Maritime, transmite Agerpres.

În încercarea de a instrui o forţă militară pregătită pentru luptă, China desfăşoară exerciţii periodic, dar rareori au loc manevre multiple în acelaşi timp.

Luna trecută, China a anunţat patru exerciţii separate, de la Marea Bohai spre Marea de Est şi Marea Galbenă, coborând până la disputata Mare a Chinei de Sud, în ceea ce experţii militari chinezi au calificat ca fiind o rară desfăşurare de manevre.

Statele Unite au trimis avioane spion într-o zonă de excludere aeriană deasupra desfăşurării exerciţiilor militare chineze luna trecută. Tensiunile au atins un nou nivel între China şi Statele Unite în legătură cu o serie de probleme, de la Taiwan şi pandemia de coronavirus şi până la comerţ şi drepturile omului.

China a desfăşurat de asemenea activităţi militare frecvente în apropierea Taiwanului, pe care îl consideră parte integrantă a teritoriului său.

Citește și: Armata taiwaneză afirmă că are dreptul la contraatac, în contextul ameninţărilor din partea Chinei

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

România îi răspunde lui Lavrov. Aurescu: Poziția Rusiei față de sistemul de la Deveselu e complet eronată, dar nu e nouă
NATO răspunde apelului lui Putin: Rusia nu are nimic de spus pentru că nu ea decide integrarea Ucrainei în Alianță
Eduard Hellvig, în vizită în SUA. Directorul SRI a avut întrevederi cu directorii CIA și FBI
Rusia a dislocat un complex de rachete de coastă de tip Bastion în Insulele Kurile
Deja vu. Un F-16 al SUA a pierdut două rezervoare în timpul zborului, amintind de incidentul similar al F-ului românesc
Cursa pentru recuperarea avionului F-35 prăbușit s-a încheiat. Marea Britanie a găsit aeronava pe fundul Mării Mediterane
După lungi ezitări Belarusul recunoaște anexarea ilegală a Crimeei. Lukașenko: Crimeea de a Rusiei de drept
FSB susține că a arestat spioni ai serviciilor ucrainene care ar fi plănuit un atac pe teritoriul Rusiei
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro