Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

China, noi provocări cu ocazia zilei naționale în timp ce Taiwanul ia în calcul modificarea apelului de instruire a rezerviștilor
01 oct, 17:05
Un avion ASW (Anti-Submarine Warfare) de tip Y-8 al Republicii Populare Chineze a continuat provocările la adresa Taiwanului.
Aeronavă Y-8 a Chinei, sursă foto: Ministerul Apărării de la Beijing

Aeronava chineză Y-8 a pătruns în  Zona de Identificare a Apărării Aeriene (ADIZ), precizează Taiwan News, care citează Forțele Aeriene Taiwaneze.

Este al zecelea incident de acest fel din ultimele două săptămâni. La fel ca și în cazul celorlalte provocări, sursa citată precizează că aeronavele Taiwanului a fost ridicate pentru a intercepta avioanele chineze.

Incidentul de azi coincide cu data de 1 octombrie, când Bijingul sărbătorește ziua aniversară a fondării Republicii Populare Chineze.

Totodată, un alt material al sursei citate precizează că Armata taiwaneză are în vedere aducerea unor modificări în ceea ce privește pregătirea rezerviștilor. Astfel, rezerviștii vor fi mobilizați în fiecare an, timp de două săptămâni, pentru instruire. În prezent mobilizarea loc pentru instruire se face din doi în doi ani, timp de aproximativ o săptămână. Proiectul nu este încă oficial.

Taiwanul și China s-au despărțit în 1949, când forțele naționaliste conduse de Chiang Kai-Shek au fost nevoite să se retragă pe insula Taiwan, în urma înfrângerii în fața forțelor comuniste conduse de Mao. Astfel, aproape de sfârșitul războiului civil chinez din 1949, Partidul Comunist Chinez a înființat Republica Populară Chineză, răsturnând guvernul naționalist pe continentul chinez.

De atunci, atât Taiwanul cât și China susțin că sunt reprezentanții adevăratului stat chinez.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

România a primit încă două F-16. Țara noastră ajunge la 16 avioane de vânătoare F-16
Securitate energetică: Statul român vrea să preia 50% din perimetrul de gaze Neptun Deep din Marea Neagră
Experții români și americani au finalizat testele de acceptanță a primului sistem Patriot. Militarii vor urma o etapă de instruire
Lukașenko cere militarilor să lase protestatarii 'fără mâini' și avertizează că nu va 'lua prizonieri'
Situația de securitate în Donbas se deteriorează din nou. Doi militari ucraineni au fost uciși
UE este pregătită să ofere ajutor Greciei și Turciei după cutremurul din Egee
EXCLUSIV
Gazul European: Provocări europene și riscuri naționale (II) Drumul de ales
Statele Unite, dispuse să vândă 50 de avioane F-35 către Emiratele Arabe Unite
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro